Počivaj v miru, gospod Playboy

  • 28.09.2017

V 92. letu starosti nas je zapustil ustanovitelj imperija, ki že od leta 1953 zabava generacije moških (in žensk) po vsem svetu. Hugh M. Hefner, oče Playboya, je bil - in ostaja - ameriška ikona in simbol seksualne revolucije, ki je Ameriko potegnila iz družbenih omejevanj.

Podjetje Playboy Enterprises je danes v zgodnjih jutranjih urah oznanilo, da je na svojem domu, v Playboyevem dvorcu na Beverly Hillsu, umrl Hugh M. Hefner, ustanovitelj Playboya. Star je bil 91 let. 

Hefner in Playboy sta bila vsa ta leta nerazdružljiva, enega si ni bilo mogoče predstavljati brez drugega. Njegova zgodba se je začela v času, ko je bil koncept medija v slogu Playboya popolnoma nepredstavljiv, zato pa obenem toliko bolj mikaven. Čeprav je imel ogromno kritik, so prav te krojile zanimanje in željo po še več. Bilo je kot naročeno. 

Ko je Hefner leta 1953 izdal prvi Playboy, je bil poročen, mladi očka in star 27 let. Za naslovnico je uporabil fotografijo Marilyn Monroe in od tistega trenutka je vse ostalo le fantastična zgodovina, ki nas je pripreljala do današnjega dne. 

Gospod, ki je užival v koktajlih, udobnih kopalnih plaščih, ki so postali podpis njegovega osebnega sloga, svoji predragi pipi in seveda družbi prelestnih deklet. A kot je zapisal v svojem prvem uvodniku, so bile ženske odlična družba predvsem za tihe diskusije o Picassu, Nietzscheju, jazzu in (seveda) seksu. 

Hugh M. Hefner bo pokopan v Los Angelesu. Njegove zadnje počivališče bo neposredno ob Marilyn Monroe

Vabljeni k branju intervjuja, ki so ga pred leti ob izidu Hefnerjeve biografije opravili kolegi ameriškega Playboya.

Na Facebooku se mu je poklonil tudi naš dolgoletni sodelavec Aleš Bravničar.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri