Pobiranje kamna na Krvavcu in ogled finala Škoda Yeti 4x4 izziv

  • 30.05.2014

V soboto 31. junija se bo na Krvavcu dogajalo marsikaj. V pustolovskem parku se bo 10 najboljših ekip pomerilo v finalu Škoda Yeti 4x4 izziva, ena od nalog pa bo tudi hitrostno pobiranje kamna.

4 fotografije v galeriji

Zakaj? Zato ker podpiramo veliko in tradicionalno prostovoljno akcijo pobiranja kamna na Krvavcu, ki zagotavlja vedno več travnatih površin in s tem več paše za živino, ki prebije poletje v tem planinskem raju. V soboto 31. maja 2014 ste zato vljudno vabljeni na jubilejno deseto organizirano akcijo pobiranja kamenja, ki bo potekala pod okriljem RTC Krvavec v sodelovanju s pašnima skupnostma Jezerca in Kriška planina. Udeleženci akcije se boste na planino brezplačno odpeljali s kabinsko žičnico ob 7.45 uri, nakar se boste v več skupinah razporedil po celotnem pobočju Krvavca.

Akciji bo sledila brezplačna malica za vse pobiralce kamenja, odhod v dolino s kabinsko žičnico bo vsako polno uro med 13.00 in 15.00. Vse udeležence naprošajo, da se akcije udeležijo primerno oblečeni in obuti. V primeru dežja se akcija pobiranja kamenja prestavi za en teden. Zdi se, da kamnov na Krvavcu nikoli ne zmanjka. Vsako obilnejše deževje izpira zemljo, kamni vedno znova pronicajo na površje a delo kljub temu nikoli ni zaman. Pred leti je bilo kamna na Krvavcu mnogo več kot danes, trave pa le za nekaj glave živine. Ker pa so kamne vztrajno pobirali in sejali travo, se poleti na Krvavcu pase že več kot 300 glav živine.

Več na: www.rtc-krvavec.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri