Pirellijev koledar v Španovi deželi

  • 05.04.2018

Ekskluzivna in omejena serija koledarjev Pirelli je prišla v Slovenijo. Kot veleva tradicija, so jih tudi letos podelili v Centru mobilnosti Špan na Brezovici zgolj šestim posameznikom, ki so tako ali drugače s svojim delom pustili pečat v slovenskem prostoru. Koledar, znan predvsem po ekskluzivnosti, je v Slovenijo pripeljal direktor podjetja Špan, gospod Ludvik Špan.

(Foto: Žiga Intihar)

25 fotografij v galeriji

Tematika koledarja Pirelli 2018 je Alica v čudežni deželi in govori o trenutnih družbenih razmerah, nekakšnem kaosu, v katerem živimo, ter sprejemanju drugačnosti v družbi. Fotograf koledarja Tim Walker je tako v objektiv ujel temnopolte modele, med njimi tudi kar precej imen iz sveta šovbizinisa – Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Lupito Nyong’o, Seana Diddyja Combsa in druge.
Kot že rečeno, koledar v Sloveniji prejme šest izjemnih posameznikov in letos so to: legenda slovenske košarke Ivo Daneu, ultramaratonski kolesar Marko Baloh, eden izmed najlepših opernih glasov pri nas Irena Yebuah Tiran, svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, mojstrica gastronomije Ana Roš in oče planiške letalnice Janez Gorišek.
Poleg podelitve koledarjev so na dogodku, takoj po predstavitvi na avtosalonu v Ženevi, predstavili nekaj povsem novega in drugačnega. Novo linijo Pirellijevih pnevmatik Pirelli color edition. Tako je podjetje Špan eno prvih avtomobilskih podjetji v evropskem prostoru, ki je predstavilo omenjeno kolekcijo pnevmatik tudi širši publiki.
Dogodku, ki ga je povezoval poznavalec sveta mobilnosti Taiji Tokuhisa, je glasbeni tempo narekoval kvartet Quart E.T., na čelu z Rokom Golobom, po končanem uradnem delu pa sta dogajanje popestrila še pevka Aleksandra Josić in DJ Mike Vale. Seveda se je, kot je že v navadi, Pirellijeve noči v Španovi deželi udeležilo tudi kar nekaj znanih imen iz sveta gospodarstva in slovenske estrade, ki so domov nedvomno odšli z vtisom, da svet Pirellijevih pnevmatik pomeni veliko več kot samo pnevmatika na avtomobilu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri