Pirellijev koledar praznuje 50. obletnico z izdajo 28 let starih fotografij

  • 27.11.2013

Znameniti Pirellijev koledar praznuje 50 let z objavo nikoli videnih fotografij.

Seksi je bilo seksi tudi 28 let nazaj (Foto: Fashion TV / Pirelli)

Za leto 2014 je Pirelli pripravil prav poseben koledar. Da obeležijo to izjemno obletnico, za dvanajst prihajajočih mesecev niso slekli dvanajst novih deklet, temveč so se odločili iz arhiva potegniti fotografije iz leta 1986, ki jih je takrat posnel famozni fotograf Helmut Newton

To so fotografije, ki tistega leta niso bile izdane in jih bo sedaj javnost videla prvič. Leta 1986 je namreč Pirellijev koledar izšel s fotografijami, ki jih je posnel Bert Stern in ne Newtonovimi izdelki, saj je Newton za izdelavo fotografij potreboval preveč časa in zato niso bile nikoli del koledarja. 

Tule je promocijski video prihajajočega koledarja ob 50. obletnici. Tako zelo seksi!

Koledar je v zadnjih petdesetih letih zapisal turbuletno zgodbo obstoja. Med leti 1975 in 1983 ga recimo sploh niso izdajali. Redno, brez premorov, izhaja vse od leta 1984. Fotograf Peter Beard je moč tega koledarja opisal z naslednjimi besedami: "Zadnja stvar, ki je še ostala v naravi, je privlačnost in lepota žensk." Se strinjate?

Oglejte si še obnovo petdesetih let Pirellijevega koledarja:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri