Philips razsvetlil prenovljeni amsterdamski muzej Rijksmuseum

  • 11.04.2013

Royal Philips Electronics je v sklopu desetletne prenove slovitega amsterdamskega muzeja Rijksmuseum sodeloval s prenovo celotnega sistema razsvetljave.

Philips v amsterdamskem Rijksmuseum

3 fotografije v galeriji

Nova osvetlitev s 775.000 svetili LED obsega več kot 9500 kvadratnih metrov površin muzeja: atriji, trgovino, restavracijo, fasado, vrt in 7500 umetniških del v galerijskih sobanah, s čimer je Rijksmuseum postal tudi največji galerijski prostor, ki je v celoti osvetljen z razsvetljavo LED.

Da bi obiskovalci doživeli zares pristno izkušnjo razstavljenih umetnin, je Philips s posebnim sistemom upravljanja nove razsvetljave, ki ga zaposleni v muzeju lahko preprosto spreminjajo prek iPada in mobilne aplikacije, poskrbel tudi za individualno prilagoditev razsvetljave vsake razstavljene umetnine. Tako pri umetninah z debelejšimi sloji barve, kakršna so Rembrandtova dela, hitreje in lažje opazijo barvne kontraste in prehode.

Ena izmed odlik novega Philipsovega sistema razsvetljave LED v muzeju pa je tudi nizka vrednost sproščanja toplote in odsotnost žarkov UV, kar zagotavlja boljšo zaščito razstavljenih del. Po besedah Tima Zeedijka, vodje razstav v muzeju Rijksmuseum, pa je prednost Philipsove muzejske razsvetljave LED tudi izjemno dolga življenjska doba in posledično tudi nižji vzdrževalni stroški, kot v primerjavi s halogenskimi sistemi razsvetljave, ki so navadno uporabljeni v muzejih.

Philips pa je 5. aprila v nizozemskem Eindhovnu odprl tudi Philipsov muzej, v katerem je predstavljen več kot 120-letni razvoj podjetja ter številne inovacije in mejniki s področja osebne nege, zabavne elektronike, razsvetljave in medicinskih naprav. Novi muzej, ki je nameščen v stari tovarni, kjer je leta 1981 Gerard Philips izdelal svojo prvo žarnico z žarilno nitko, sta otvorila nizozemska kraljica Beatrix in Frans van Houten, izvršni direktor Royal Philips Electronics.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri