Osmerica slovenskih atletov v boj na najpomembnejši tekmi sezone

  • 20.08.2015

V soboto, 22. avgusta, se začenjajo boji v največji konkurenci predstavnikov kraljice športa iz več kot 200 držav. Kitajska prestolnica Peking bo gostila petnajsto svetovno prvenstvo v zgodovini, na katerem bo merilo moči kar okrog 2000 atletov.

(Foto: Atletska zveza Slovenije)

Na Kitajsko je odpotovala pomlajena slovenska reprezentanca petih atletinj in treh atletov, ki je izpolnila zaostrene norme Mednarodne atletske zveze IAAF.

Slovenijo bodo na prvenstvu zastopali: Sabina Veit (200 m), Maja Mihalinec (100 m, 200 m), Tina Šutej (palica), Martina Ratej (kopje), Maruša Mišmaš (3000 m zapreke), Žan Rudolf (800 m), Robert Renner (palica), in Luka Janežič (400 m).

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi 2013 je nastopilo devet naših atletov in atletinj, najbolj uspešen pa je bil s četrtim mestom v metu kladiva Primož Kozmus. Od deveterice iz Moskve je edina atletinja, ki je tudi v letošnji reprezentanci, Martina Ratej, ki je nastopila na zadnjih treh SP (Moskva, Daegu in Berlin), medtem ko je Tina Šutej nastopila že na SP v Daeguju, Sabina Veit pa v Berlinu.

Slovenske nastope boste lahko spremljali tudi v posnetkih in prenosih na drugem programu TV Slovenija, urnik nastopov pa si lahko ogledate v spodnji tabeli.

Nastopi Slovencev v Pekingu

Vir: Atletska zveza Slovenije

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri