Oktanski cirkus: Wall of Death

  • 24.04.2010

Zadeva se je menda pojavila leta 1911 na karnevalskem Coney Islandu in v borih nekaj letih dobila podobo, ki jo ima ta oktanski cirkus še danes: Wall of Death je ime motodroma v obliki lesenega cilindra s premerom od šest do enajst metrov, po stenah katerega pravokotno nanje ter vzporedno s tlemi (in gledalci, ki v ta valj zrejo z vrha) s tako rekoč muzejskimi motocikli Indian Scout brez kakršnihkoli varnostnih ukrepov vozijo drzni motoristi in zraven izvajajo še drznejše trike.

(Foto: promocijsko gradivo)

3 fotografije v galeriji

Odgovor na vaše vprašanje, kako, za vraga, je to mogoče, je seveda skrit v srednješolskih fizikalnih učbenikih, najdete pa ga tudi v fotomonografiji Olafa Tamma. V knjigi Wall of Death – Theatre of Motorcycling (70 evrov) predstavlja Tamm tudi akterje tega početja, s katerimi se je v treh letih potovanj po sejmih in moto­rističnih razstavah vse Evrope dodobra spoznal. Da pa ne bi ostalo le pri dveh dimenzijah, je knjigi priložen tudi DVD s črno-belim, večkrat nagrajenim kratkim filmom Motodrom Jörga Wag­nerja. Knjigo lahko naročite tudi na avtorjevi spletni strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri