Odkrijte skrivnosti fotografiranja na Edinstveni foto delavnici

 • 01.09.2015

Predstavljajte si, da dan preživite na jadranju, v družbi vrhunskih fotografov nove generacije in lepih deklet, dobre hrane ter odkrivate skrite kotičke prečudovite slovenske Istre . Se sliši mamljivo?

(Foto: Urška Košir)

10 fotografij v galeriji

3 vrhunski fotografi, 3 teme, 3 obalna mesta. 3 jadrnice, 15 udeležencev.

V soboto, 5.9., se bo na slovenski obali zgodila Edinstvena foto delavnica na jadrnici. Če bo sobota preveč mokra, se delavnica prestavi na magično nedeljo 6.9.

Delavnica na slovenski obali prinaša individualno delo z najboljšimi slovenskimi fotografi nove generacije Urška Košir (portretna), Jaka Ivančič (pokrajinska) in Dragan Zlatanovič (dokumentarna fotografija), kup neprecenljivih fotografskih izkušenj in znanja ter obilico lepih fotografij za portfolio.

Peščica najboljših izbranih fotografij udeležencev s strani pokroviteljev, bo objavljena na jumbo plakatih v centru Ljubljane. Najboljša portretna fotografija udeleženca bo objavljena na naslovnici revije Lisa.

Edinstvena foto delavnica na jadrnicah

Preostale najboljše fotografije bodo objavljene tudi na spletni strani radia Capris in v posameznih revijah, na spletnih straneh pod okriljem založniške hiše Adriamedia Ljubljana ter v najbolj brani strokovni foto reviji pri nas, Digitalni kameri. Vsi udeleženci na koncu prejmemjo tudi uradni katalog dogodka, z vsemi najboljšimi fotografijami in utrinki iz zakulisja dogajanja.

V vlogi modelov bodo nastopila sama lepa dekleta, vse po vrsti pa prihajajo iz širnih zajčjih poljan. Z nami bodo Samanta Šabić, ki je javnosti bolj poznana kot Playboyeva zajčica, Tara Ribič, javnosti znana kot Playboyevo dekle ter Katra Hafner, še eno izmed bolj znanih Playboyevih deklet, ki je v maju krasilo tudi strani posebne zbirateljske izdaje ameriškega Playboya.

Da bo vse potekalo gladko, se je del ekipe že prejšnji teden odpravil na lov za lokacijami. V vlogi modelov sta nastopili Playboyevi lepotički, zajčica Samanta Šabić in Playboyevo dekle Tara Ribič. Testno fotografiranje, ki se je odvijalo pod vodstvom Playboyeve fotografinje Urške Košir in obalnega virtuoza pokrajinske fotografije Jake Ivančiča, je potekalo na terasi Hotela Piran, iz kjer se odpirajo prekrasni razgledi na slovensko obalo.

Za čudovita oblačila je poskrbel priznani mehiški modni oblikovalec Joel Loyo, pisan nakit je posodila Barbara K. Germ, krasno masko in frizuro pa je ustvraila Lana Jurak, novopečena učenka iz Carpus make up centra.

Samanta in Tara sta se na slikanju odrezali odlično, na koncu pa sta v dar dobili tudi trenutno najbolj vroče slovenske kopalke Hard. Ekipa se je na snemanju zelo zabavala, obe lepotici pa sta bili na terasi prava atrakcija za vse goste hotela, ki so ju občudovali in fotografirali iz vseh strani.

Fotografi

Jaka Ivančič - www.jakaivancic.si

Jaka Ivančič

Jaka Ivančič, 36, je priznan pokraijinski fotograf iz Kopra. Njegove fotografije krasijo mnoge kataloge, plakate in ostale promocijske publikacije Slovenske turistične organizacije in posameznih občin. S samostojno razstavo "Salted With Love", na temo kulinarike Istre in Krasa, se je na letošnji svetovni razstavi Expo v Milanu javnosti predstavil v slovenskem paviljonu.

Poslovno sodeluje z mnogimi hoteli in ostalimi ponudniki turističnih storitev v slovenski istri. Zadnjih 5 let deluje kot uradni fotograf Radia Capris, najbolj poslušane radijske postaje na Obali. V objektiv lovi predvsem skrite poglede in utrinke iz rodne Istre ter neprestano išče trenutke dneva, ki jih v tem hitrem tempu današnjega življenja, človek skoraj več ne opazi.

Razsežnosti pokrajinske fotografije Na delavnici bodo z Jakom udeleženci spoznavali in trike, s katerimi bodo dopolnili svoje fotografske sposobnosti. Udeležencem bo razkril skrite kotičke od koder bodo lahko ujeli najlepše motive in vso čarobnost slovenske Istre.

Urška Košir - www.urshika.eu

Urška Košir

Urška Košir, 33 je uspešna slovenska fotografinja, najbolj prepoznavna po serijah portretov in akt fotografij. Njene slike že od leta 2009 krasijo mnoge naslovnice revij ter vsebine znotraj tiskanih in spletnih medijev. Od leta 2010 je uradna fotografinja revije Playboy, njene fotografije pa so bile objavljene v Playboyevih edicijah širom sveta, večkrat tudi v matični Ameriki. V eni izmed posebnih zbirateljskih izdaj ameriškega Playboya, ki je izšla letošnjega maja, so njene umetniške slike uvrstili med dela najboljših fotografov sveta. Urškine slike so bile večkrat nagrajene na domačih natečajih, dobre odzive so požele tudi v tujini.

Zadnji natečaj, kjer je sodelovala, prestižni Trierenberg Supercircuit v Avstrij, je njenima dvema fotografijama prinesel laskav naziv, saj jih je žirija izmed vseh prispelih del uvrstila med 'Največje mojstrovine sveta za leto 2012' in izbrala za objavo v prestižni zbirateljski knjigi. Kot prva ženska fotografinja se je lansko leto podpisala pod serijo erotičnih fotografij za slovito izdajo koledarja Colegium graphicum, ki se ga je v trinajstih letih izhajanja prijela oznaka 'slovenski Pirelli'. Urška je tudi avtorica in kreativna vodja večih samostojnih projektov in fotografskih razstav, zadnja, šesta v seriji je bila nadvse uspešna vseslovenska umetniško-dobrodelna akcija Naj nasmeh.

Nasmeh

Na delavnici bo Urška predstavila zakonitosti portretne fotografije, uporaba naravne svetlobe, delo z modelom, pomen profesionalnega make up-a in frizure, odnos fotografa z ekipo, pomen ideje in predpriprav, ustvarjalnost, pomen postprodukcije, odnos z naročnikom... Delo bo potekalo s profesionalnim modelom - Samanto Šabić, javnosti bolj poznano kot Playboyevo zajčico. Najboljša portetna fotografija modela, ki jo bodo ustvarili tečajniki, bo objavljena na naslovnici Lise, ene izmed najbolj branih ženskih revij v Sloveniji.

Dragan Zlatanovič - draganzlatanovic.com

Dragan Zlatanovič

Dragan Zlatanovič, 34 je priznan poročni fotograf, ki je izjemno zaželjen med zaljubljenimi pari iz vseh koncev sveta. Zase pravi, da lepoto vidi vsepovsod in s tem se očitno strinjajo tudi mednarodne fotografske organizacije.

Po sprejetju v prestižni WPJA (Wedding Photojournalist Associaton) se je njegova kariera začela bliskovito razvijati, saj je samo v dveh letih dosegel naslov prvega zasledovalca naslova "POY - Photographer of the year". Pot nadaljuje v ameriški organizaciji Fearless photographers, kjer so bile njegove izvirne poročne fotografije večkrat nagrajene in ga tako uvrstile ob bok najboljšim svetovnim poročnim fotografom.

Zakonitosti dokumentarne fotografijeDragan bo na delavnici predstavil delo z naravno svetlobo, prepoznavanje potencialnih lokacij za slikanje, pravila dela z naročniki, najnovejše trende v poročni fotografiji, dotaknil pa se bo tudi ustvarjalne samokritike.

Program

Program:

 • 10h00 zbor na terasi pred recepcijo marine
 • 10h15 dobrodošlica ob kavici in penini
 • 10h30 navodila udeležencem fotodelavnice, razdelitev v 3 skupine
 • 11h00 odhod na jadrnice in odplutje
 • 11h15 jadranje do Pirana
 • 12h45 vezanje na pomol v Piranu
 • 13h00-14h30 fotodelavnica v Piranu
 • 14h30 – 16h00 jadranje do Kopra
 • 16h00-17h30 fotodelavnica v Kopru
 • 17h30 – 18h30 jadranje v Izolo
 • 18h30 -19h00 prevoz do gostišča nad Koprom
 • 19h30-20h30 fotodelavnica v naravi ob sončnem zahodu
 • 20h30-22h00 večerja in zaključek v priljubljenem gostišču Santomas

Spremljevalne aktivnosti:

 • Izposoja in test Canon objektivov
 • Izposoja in test luči in studijske opreme Profot
 • Predstavitev foto knjig Digifot

Pogostitev – ekološko maslo Zlati ghee, ekološki kruh iz Devete vasi in ekološko vino Rodica, sadje iz Agrarie Koper in vode ter sokovi Dana

Partnerji projekta:

Medijski: Adriamedia & Playboy, Capris, Digitalna Kamera, Val navtika

Kreativni: Carpus make up center, Hard swimwear, Joel Loyo designs, Barbara K. Germ nakit, Okolje consulting Art Collection

Organizacija: Ahil jadranje in Mides design

Vabljeni, da doživite vse to in še več na Edinstveni foto delavnici na jadrnici!

Več informacij:  www.foto-delavnica.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri