Od jutri naprej že smučamo na Mokrinah

  • 12.12.2014

Jutri, 13. decembra, se bo na koroškem smučišču Nassfeldu/Mokrinah v zelo dobrih pogojih pričela zimska sezona 2014/15. Stanje na Nassfeldu si lahko v živo ogledate tudi na www.nassfeld.at.

2 fotografiji v galeriji

Koroško smučišče Mokrine, ki sodi med top 10 smučišč v Avstriji, zahvaljujoč svoji legi in mikroklimi ni le območje z največjo količino zagotovljenega snega v Alpah, temveč tudi kraj, ki ima največ sončnih ur.

Da bi lahko pozimi gostje užili še več sonca, so tam uredili nove sončne točke na Kofelplatz Madritsche in ob gorski postaji Gartnerkofel. Informacijski tabli kažeta števec sončnih ur in podajata informacije o tem, kje je mogoče ujeti novo sončno uro v Mokrinah.

Poleg tega so na soncu urejena tudi posebna področja za sprostitev: smučarji se tako lahko udobno pogreznejo v ležalno pohištvo in doživijo gorsko panoramo ter hkrati preko brezplačne brezžične povezave domačim pošiljajo svoje pozdrave. V okviru Sončne smuke 2015 se Mokrine prelevijo v največjo sončno teraso v Alpah: koče in restavracije z več kot 1.000 ležalniki, območji za sproščanje, visečimi mrežami, sodobno glasbo, izvirnimi napitki in dobrotami vabijo k sproščanju na soncu. 

Za zabavo bodo poskrbele tudi številne prireditve kot Snežna plaža na gori, največji Bikini-Flashmob v Alpah, tekmovanje WaterSlide in Festa de Cuba s karibskim pridihom. V Mokrinah pa se tudi ob večerih vedno kaj dogaja: recimo v okviru tedenske nočne smuke 'Pisana proga' na eni od najdaljših osvetljenih prog v Alpah oz. na zabavni prireditvi 'Shows on Snow'.

Trenutno je na Nassfeldu 45 cm snega, zaradi ugodnih nizkih temperatur pa so zasneževalne naprave v polnem zagonu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri