Novi Playboy: Megi Knuplež, sanjska Tina Kopušar in intervju z vinarjem Marjanom Simčičem

  • 19.10.2018

Vas že kaj hladi? Babje poletje gre h koncu, a vročina na našem koncu ne pojenja. Spet dve Slovenki, da vas opomnita, kakšne cvetke rastejo v našem podalpju, pa seveda kup zabavnega in informativnega branja.

(Foto: Adriamedia)

Sanjsko dekle: Tina Kopušar

Lepa Tina je že v osnovnošolskih klopeh sanjala o tem, da bo nekoč postala model. Da se bo sprehajala po modnih stezah, pozirala pred fotografskimi objektivi, pa tudi, da bo igralka ali da bo plesala na odru. Sredi najstniških let je zbrala pogum, se vpisala v šolo za modele Bernie Models v Ljubljani in izbrali so jo za najbolj fotogeničen model v sezoni. Tako so njene sanje začele postajati resničnost. »Vedno rada nastopam. Rada sem na odru. To mi nekako leži.«

Intervju: Marjan Simčič

Iskren pogovor z vrhunskim vinarjem s Ceglega v Goriških brdih, čigar vino, rebulo Opoka 2016, je svetovno priznani italijanski somelje Luca Gardini letošnjega marca v italijanski La Gazzetti dello Sport postavil na prvo mesto na svetu.

Megi Knuplež

Megi je sodelovala na modno-glasbenem dogodku Skriti svet in tam spoznala našega fotografa Aleša Bravničarja. Zaupala mu je dolgoletno željo, da bi se rada predstavila v Playboyu. Že kmalu je stala pred Aleševim fotografskim objektivom. »Sem karakter, ki se prepusti toku življenja. Rada imam vedno nove izzive in pustim, da me popeljejo v nedoločljivo prihodnost.«

Seks: #instaBANNED

Za vizualne umetnike je Instagram blagoslov in prekletstvo v enem. Izbrali smo devet izbrisanih objav, da poskušamo določiti, kje ta medijska platforma začrtava famozno tanko linijo med umetnostjo in perverznim šundom.

Hopla konoplja: Zakaj ne bi bili kot Kanada?

O konoplji, eni najbolj naj- ko ristnejših rastlin na svetu, smo v Playboyu že precej pisali, med drugim tudi že o tem, kdaj, kje in zakaj se je začela prohibicija konoplje, in sicer v članku Konoplja: Prepoveda na čudežna rastlina, ki vam je brezplačno na voljo v bogatem arhivu na www.playboy. si. Po tem članku smo budno sprem ljali, kaj se s konopljo dogaja po svetu in pri nas, in ker je legalizacija konoplje v Sloveniji pereča tema, ki ima tako goreče zagovornike kot nasprotnike, smo se spet odločili soočiti s to zimzeleno tematiko.

Nam ženske jemljejo moškost?

Pri svojem delu svetujem tako posameznikom kot podjetjem in pri tem se srečujem tudi s pojmom emancipacija žensk in z moškim strahom pred njim. Toda ne pri svojem delu ne med prebiranjem strokovne in laične literature nisem našel smiselne povezave med strahom moških in emancipacijo ženske. Nikoli namreč nisem uvidel in nikjer niti z besedo ni zapisano, da z emancipacijo moški kaj izgubimo. Je možno, da nas je strah le zato, ker nimamo blage veze, česa nas je strah? 

20V: Prof. dr. Uroš Ahčan

Zdi se, da živimo v času, v katerem je vse gnetljivo in spremenljivo. Če nam trenutna barva las ne ustreza, jo lahko spremenimo. Če se nam zdi, da je Slovenija za nas premajhna, lahko iščemo srečo drugje. Kaj pa naše telo? Imamo sploh še avtonomijo, da smo očarljivi s svojimi hibami vred ali pač ravno zaradi njih? Ali moramo biti ves čas fit, lepi in prazni? Smo lahko v času poplave filozofije pozitivnega mišljenja upravičeno zaskrbljeni in kritični?

In še mnogo drugih vsebin!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri