Novi muzej sodobne umetnosti v Zagrebu

  • 30.11.2009

Medtem ko je Ljubljanja dobila prenovljeno Moderno galerijo, bo v Zagrebu svoja vrata kmalu odprl Novi muzej sodobne umetnosti (MSU). Z njim bo naša soseda dobila največjo in najsodobnejšo muzejsko institucijo.

(Foto: Jasenko Rasol)

2 fotografiji v galeriji

Cilj projekta je ustvariti edinstveno kulturno, družbeno in izobraževalno središče, ki bo zagotovo spremenilo kulturno sliko Zagreba, Hrvaške in celotne regije.

Muzej se bo odprl v Novem Zagrebu, poleg hranjenja in predstavljanja zbranih zbirk pa bo ponujal tudi možnost organiziranja različnih programov, izobraževalnih delavnic, filmskih projekcij, gledaliških predstav ter čitalnico. Bistvo muzeja bo aktivno spremljanje novih umetniških gibanj.

Odprtje nove zgradbe MSU-ja bo tridnevni dogodek: 10. december bo rezerviran za predstavnike stroke, novinarje in turistične delavce, 11. december za povabljence, 12. decembra pa bo MSU odprt tudi za javnost.

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri