Novi bolgarski liker borisovka

  • 05.12.2009

V Bolgariji lahko sedaj najdete liker, ki se imenuje po njihovem predsedniku vlade.

Boiko Borisov (Foto: Wikimedia)

Minuli mesec je Bolgarija slavila pomembno zmago. Njihova srednjedesničarska vlada je namreč zavrnila predlog povišanja davkov na alkohol, saj bi to negativno vplivalo na proizvodnjo tamkajšnjega vina in rakije, pijač, ki imata v Bolgariji že večstoletno tradicijo.

V zahvalo se je zdaj pojavila borisovka. V vasi Kapatovo, 170 kilometrov južno od Sofije, so namreč tamkajšnji vaščani rakijo, pridelano v letu 2009, poimenovali po predsedniku vlade Boiku Borisovu. S tem so se mu želeli zahvaliti za to pomembno odločitev, ki bo prihranke pridelovalcev rakije in vina v Bolgariji obdržala v njihovih žepih. Po dovoljenjih, izdanih v Bolgariji, lahko pridelovalci tako zdaj popolnoma neobdavčeno pridelajo do 30 litrov rakije na leto.

Rakija borisovka sledi ideji vodke putinka, ki so jo v Rusiji poimenovali po bivšem predsedniku države Vladimirju Putinu. Nekaj steklenic borisovke bodo kmetje poslali kar samemu predsedniku vlade. Pravijo, da je veliko bolje biti malce pijan kot pa oropan.

Poroča Reuters.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri