Ne sodi knjige po naslovu

  • 30.03.2009

Ponovno so podelili nagrade za knjige z najbolj čudnimi naslovi.

(Foto: PR)

Raziskave delajo iz vseh mogočih stvari in že med slovenskimi diplomami in doktorati so potencialni kandidati za najbolj bizarne naslove. A kaj veliko teh ni nikoli preraslo v knjigo – to srečo je imela raziskava dr. Philipa M. Parkerja, ki je dobila nagrado diagram za najbolj čuden naslov.

In kakšen naslov ima? Svetovni pregled za 60-miligramske lončke sirove skute za obdobje 2009–2014. Zagotovo ni branje za poletne dni. Na drugem mestu je bila knjiga Dorothy L. Cheney z naslovom Opičja metafizika (Baboob Metaphysics), za njo pa knjiga Brooks D. Casha Obrobna konzultacija črevesja (Curbside Consultation of the Colon).

Letošnje nagrade so nedvomno šle v prave roke, morda bodo te knjige s tem prejele kaj nujno potrebne reklame, je pa zanimivo, kateri naslovi so zmagali lani. Nagrado, ki jo vsako leto organizira revije Bookseller, so v preteklih letih prejele knjige z naslovi:

- Kako srati v gozdu: Okoljevarstveni pristop k izgubljeni umetnosti

- Zaščita vašega konja pred bombami,

- Ljudje, ki ne vedo, da so mrtvi: Kako se priklapljajo na nič hudega sluteče navzoče in kako lahko ukrepamo.

Članek je objavljen na Ananovi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri