Napačni signali

  • 11.04.2008

Saj ne, da gre za vročo novico, toda zdaj je tudi s študijo potrjeno, da moški, sploh v študentskih letih, narobe razumemo prijazne geste deklet in jih interpretiramo kot seksualno namigovanje. Brez skrbi, ženske niso nič boljše.

Psychological Science poroča, da so testirani moški kar 12 odstotkov gest prijaznosti razumeli kot seksualno namigovanje. Ženske so bile malce boljše, za seksualno namigovanje so identificirale 8,7 odstotka gest, ki so bile zgolj znak prijaznosti. V študiji je sodelovalo 280 moških in žensk, v povprečju starih nekaj manj kot 20 let.

Med fotografijami, na katerih so ljudje v resnici izražali seksualno namigovanje, pa so jih moški kar 37,8 odstotka označili zgolj kot prijazne geste. Rezultat pri ženskah: 31,9 odstotka. Torej smo si zdaj na jasnem – niti moški niti ženske nimamo pojma, kdaj je nasprotni spol zgolj prijazen in ne teži s seksualnimi namigi in kdaj nam jasno sporočajo, da bi, pa mislimo, da so zgolj prijazni.

Več na UPI.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri