Najcenejša evropska mesta za backpackerje

  • 03.08.2011

Poglej, kje se lahko potepaš tudi, če ti za počitnice ne ostane veliko denarja.

6 fotografij v galeriji

Če ti za počitnice ali potovanje ne uspe prihraniti veliko denarja, to še ne pomeni, da moraš ostati doma. Na spletni strani Price of Travel, ki zbira podatke o stroških potovanj na različnih destinacijah sveta, so sestavili seznam najcenejših evropskih mest za backpackerje za leto 2011. Poglej, katera so se izkazala za najcenejša in, koliko denarja potrebuješ za njihov obisk v backpackerskem slogu.

Kaj je upoštevano pri razvrstitvi?

Mesta so razvrstili glede na tako imenovani »dnevni backpackerski indeks«, ki ti pove, koliko denarja na dan v povprečju potrebuješ v posameznem mestu. Pri tem so upoštevali stroške ene nočitve v enem od najcenejših hostlov v mestu, stroške dveh voženj z javnim prevozom, vstopnino za ogled ene znamenitosti na dan, tri poceni obroke in dnevne stroške za zabavo, ki približno ustrezajo ceni treh piv.

1. Sofija, Bolgarija

Kot najcenejša med evropskimi mesti se je izkazala bolgarska prestolnica. V Sofiji si tudi kot backpacker z lažjo denarnico lahko kar dosti privoščiš, saj ponuja poceni hrano in pijačo, številne brezplačne znamenitosti in ugodne namestitve. Izračunan dnevni backpackerski index je dobrih 15 evrov.

2. Krakow, Poljska

Krakov je za turiste eno najbolj zanimivih poljskih mest. Za užitke v starem mestnem jedru ob lokalni hrani in pijači boš na dan v povprečju porabil okoli 20 evrov. Hotele v Krakowu, tudi s 3 ali 4 zvezdicami, boš našel po zelo ugodnih cenah. Muzeje in druge zanimive stavbe pa si boš zaradi nizkih cen lahko ogledal tudi odznotraj.

3. Bukarešta, Romunija

Bukarešta morda res ni med najbolj priljubljenimi popotniškimi cilji, a, ko jo obiščeš, odkriješ, da mesto ponuja številne zanimivosti, veličastne stavbe in možnosti za zabavo po sprejemljivih cenah. Za povsem udobno bivanje v Bukarešti ti bo zadostovalo okoli 21 evrov dnevno.

4. Istanbul, Turčija

Očarljivo mesto na vratih Orienta sicer postaja vsako leto dražje, zlasti v času visoke sezone, a še vedno ugodno glede na evropske standarde. Hoteli v Istanbulu so precej dragi, medtem ko hostli in zasebne sobe ostajajo ugodni. Če se ne boš preveč razvajal, boš v Istanbulu dan lahko preživel z okoli 25 evri.

5. Budimpešta, Madžarska

Izleti v Budimpešto so priljubljeni med turisti z vsega sveta, saj madžarska prestolnica slovi kot mesto, ki za malo denarja ponuja veliko. Poleg gradov, katedral, poceni hrane in brezplačnih ali poceni znamenitosti, ponuja tudi odlične Spa centre, ki so dovolj ugodni, da si manjše razvajanje lahko privoščijo tudi backpackerji. Izračunan backpackerski indeks za Budimpešto je 26 evrov.

Če želiš obiskati katero od zgornjih mest ali kakšno drugo počitniško destinacijo, si pomagaj z iskalnikom Gohq.com, ki združuje vse pomembnejše ponudnike počitnic, namestitev in potovanj ter ti omogoča, da na enem mestu primerjaš njihove ponudbe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri