Na BMW Clean Water Regatti skupaj za trajnostni razvoj

  • 17.06.2014

20. in 21. junija bo na Bledu potekal zaključek projekta BMW Clean Water Regatta – mednarodnega projekta za spodbujanje trajnostnega razvoja, ki združuje okoljske, poslovne in športne aktivnosti, njegova povezovalna člena pa sta voda in ohranjanje vodnih ekosistemov. Sodelovala bodo podjetja iz štirih držav, na eko promenadi se bodo predstavili zmagovalci natečaja »Voda povezuje« iz sedmih držav, predstavniki podjetij pa se bodo udeležili še Modula za trajnostni razvoj na IEDC – Poslovni šoli Bled.

(Foto: Promocijske fotografije)

4 fotografije v galeriji

Kar 138 podjetij iz Slovenije, Češke, Madžarske in Avstrije je pristopilo k trajnostno-športnemu projektu, ki poteka pod okriljem Mednarodne veslaške zveze (FISA) v podporo pobudi za čisto vodo med Mednarodno veslaško zvezo in eno največjih okoljevarstvenih organizacij World Wide Fund for Nature (WWF). Projekt že štiri leta podpira podjetje najbolj trajnostno avtomobilsko podjetje.

»Dolgoročna vizija je temelj za uspešno trajnostno strategijo. V BMW Group zato podpiramo projekte, ki spodbujajo zavedanje o pomenu trajnostnega razvoja in ponujajo konkretne rešitve za bolj trajnostni danes in jutri,« je o sodelovanju povedal Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija.

V petek, 20. junija, bo na IEDC – Poslovni šoli Bled potekal Modul za trajnostni razvoj. Na njem se bodo predstavniki sodelujočih podjetij seznanili s pomenom voda v Sloveniji in svetu, izpostavljene bodo dobre prakse podjetij, predstavljeni pa bodo tudi najboljši projekti natečaja »Voda povezuje«. Modul se bo zaključil z okroglo mizo v Festivalni dvorani na temo "Zavedanje o pomenu vode", ki bo organizirana v sodelovanju z Blejskim filmskim festivalom.

Veslaška regata podjetnikov bo na Bledu potekala v soboto, 21. junija, ob 12. uri. Podjetniki se bodo pomerili v četvercih. Trem predstavnikom podjetja se bo pridružil izkušen veslač, najboljši iz vsake države pa si bodo priveslali vstopnico za nastop v velikem finalu, ki bo predvidoma potekal v okviru Svetovnega prvenstva v veslanju v Amsterdamu. Na eko promenadi, ki bo potekala vzdolž obale blejskega jezera, se bodo predstavili zmagovalni projekti mednarodnega natečaja »Voda povezuje«.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri