Mornarjev priročnik, kuharica in pesmarica Morsko prase: poletno darilo ob nakupu Playboya

  • 13.06.2013

Skiperji, mornarji, vsi jadralci in jadralke, čistilci palub, strojničarji in metalci premoga v ladijske peči radujte se, kajti najboljša revija za moške (da, Playboy) vam skupaj z novo številko najboljše revije za moške (še vedno je to Playboy) od petka, 14. junija, podarja nujen priročnik za vse nadebudne mornarje in ljubitelje morskih radosti - Morsko prase.

(Foto: Telegraph)

2 fotografiji v galeriji

Morsko prase, ki ga je vkupaj dal fotograf, popotnik, ljubitelj morja, jadranja, sredozemske kuhinje, dalmatinskih pesmi in samotnih zalivov Mitja Zupančič, ni le poln nasvetov o tem, kako morate kot novopečeni kapitan sestaviti svojo posadko, s katero se boste podajali osvajati neznane kotičke onkraj Piranskega zaliva in Istre. V njem boste na barki in kopnem poleg pomembnih podatkov za varno plovbo imeli vedno pri roki tudi izbor gostiln, ki jih je vredno obiskati. Tu so tudi pesmi, ki jih boste lahko peli na morskome plavom žalu in na palubi in na žaru kot za šalo obračali krasne ribe. Za dvigovanje morale, kadar boste s svojo tolpo piratov 'plenili' po Kvarnerju in Dalmaciji pač. V njej je recept, kako speči ogromno hobotnico, ki je napadla vašo galejo, pa tudi recepti, kako okusno pripraviti preostali morski živež, od škampov do orade, in tako s polnim želodcem preživeti nov dan na divjem Jadranu. 

»Morsko prase je odlično darilo za vse navtike, jadralce in ljubitelje morskih dogodivščin,« meni Tomaž Čopi, trikratni udeleženec olimpijskih iger, športnik Slovenije 1998, zmagovalec svetovnega prvenstva Extreme 40, dobitnik medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Mitja Zupančič, ki je knjigo napisal, je tudi gonilna sila založbe Osminka&Co., z zbirko Bukva pa udejanja izjemno smel navtični knjižni program, se nam je pred dvema mesecema zapisalo že v navtični prilogi Playboat. Morsko prase je prava uspešnica med morjeplovci in tistimi, ki se osnovne pomorskih vozlov in obnašanja na vodi še učijo. Ne zamudite torej nove številke Playboya, saj vam knjigo podarjamo ob nakupu revije. Papigo na nogo, leseno nogo na ramo in gremo pomorskim dogodivščinam naproti! Ali obratno ...

Od petka, 14. junija, na voljo po vsej Sloveniji.

tomaz1