Ljubljana bo dobila novo največje wifi omrežje

  • 10.05.2012

Danes so predstavniki Mestne občine Ljubljana v ljubljanski mestni hiši skupaj z zasebnima partnerjema podpisali pogodbo za izgradnjo in uvedbo brezžičnega omrežja na območju Ljubljane. Šlo naj bi za edinstveni projekt na svetu, ki naj bi poskrbel tudi za konsolidacijo informacijskih in telekomunikacijskih storitev mestne uprave in javnih zavodov, pomembno vplival pa naj bi tudi na konkurenčnost gospodarstva in splošni razvoj mesta.

O projektu se je govorilo že nekaj časa, sedaj pa je jasno, da Mestna občina Ljubljana (MOL) namerava tako postaviti sodobno brezžično omrežje, vanj povezati tudi pravne subjekte, ki delujejo pod njenim okriljem, vključno s stacionarno IP telefonijo.

Brezžično omrežje naj bi pričelo delovati že jeseni, ko pa bo projekt končan, naj bi z brezžičnim signalom bilo pokritih kar 90 odstotkov območja širšega centra mesta, 80 odstotkov naseljenega območja do obvoznice in 35 odstotkov preostale periferije, vse do meja MOL.

Brezplačno za uro na dan (kot Bicikelj)

Za uro na dan naj bi v širokopasovnem dostopu do spleta uživali brezplačno tudi meščani in obiskovalci Ljubljane. Ha, pa so vam pokvarili načrte, da boste brezplačno viseli na omrežju in ukinili trenutno naročnino na širokopasovni internet, kajne?

Več o največjem brezžičnem omrežju v Ljubljani si preberite na Connect.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri