Ljubezen, najboljši afrodiziak

  • 05.07.2011

Nekaj zlata vrednih nasvetov o seksu priznanega slovenskega psihiatra doc. dr. Slavka Ziherla.

(Foto: Shutterstock)

O težavah med rjuhami:

Ko smo zaljubljeni, je spolnost nabita s čustvi, kemijo - včasih pravim, da nam jo je narava dala zanalašč, da se bomo raje razmnoževali ... Na začetku je vse fino in se nič ne zapleta, zaljubljeni ljudje smo psihotični, odštekani, lebdimo v oblakih, v partnerju vidimo same dobre lastnosti. Ko pa zaljubljenost pojenja, začnemo človeka zares spoznavati. Takrat se spolnost izkaže za zelo občutljiv mehanizem, ki pokaže, kaj vse je v odnosu narobe.

Današnje življenje je stresno, od jutra do večera smo “našponani” in si ne vzamemo časa zase in za partnerja. Če prideš zvečer na smrt utrujen domov, ti ni niti do pogovora, kaj šele do seksa. Današnji čas je spolnosti izrazito nenaklonjen.

Zakaj moški in ženske tako različno gledamo na spolnost?

Ženske imajo v povprečju bolj čustven, razumevajoč in toleranten odnos do spolnosti, moški smo bolj osredotočeni na erekcijo. Erekcija je dokaz, da je vse v redu. Usmerjeni smo v trdo varianto spolnosti – v delovanje, za to imamo orodje. Če erekcija enkrat odpove zaradi čisto fizioloških razlogov, je to za moškega katastrofa, ki pa še zdaleč ni tako huda za njegovo partnerko. To pa ne pomeni nič drugega, kot da se je treba tudi v spolnem življenju prilagajati.

Je tehnika pomembna?

Tehnično znanje je pomembno, še bolj kot to pa poznavanje partnerja ali partnerke. Nujno je vedeti, kaj drugi potrebuje, kaj si želi. Spolne fantazije, recimo, so sestavni del spolnosti, pa se o njih ne znamo pogovarjati ...

Intervju z njim si lahko preberete na spletni strani www.aktivni.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri