Krasni svet belih brez

  • 22.07.2014

O novem BMW-ju 4 bo Playboy, tiskani Playboy, iz prve roke podrobneje pisal kmalu, že avgusta, tukaj je samo nekaj utrinkov z vožnje po belokranjskih steljnikih le streljaj od tople Kolpe, čudovite Metlike in vinorodnih Drašičev. 

5 fotografij v galeriji

Tale bela kabrio zverina z 245 konji in twin turbom gre resnično čudovito skozi gorjanske ovinke, pospešuje, da je veselje, toda resnično najlepše se je z njo v toplem večernem mraku peljati s 40 kilometri na uro ali manj skozi lepoto belokranjskih brezovih gozdov. Seveda s sopotnico, ki pa se je gotovo mično izgubila kje v stelji (beri: praproti) ... Sedeži v BMW-ju so zelo udobni, električno nastavljivi v vse smeri, vozniku in sopotnici lahko tudi prijetno toplo pihlja v njuna vratova, tako da ju nikoli ne zebe. Ali je tako udobna in nastaljiva tudi belokranjska stelja, se podajte v avanturo sami in jo preizkusite - avgust je kot nalašč za to! V prtljažniku ostane dovolj prostora za dva manjša kovčka, tudi ko je streha spuščena, kaj več pa ob belokranjski gostoljubnosti tudi ne potrebujete.
Kot že rečeno, o novem BMW-ju boste več prebrali v naslednji številki Playboya, ki izide 8. avgusta, tukaj pa še nekaj napotkov pred skokom v toplo Kolpo - o tem, kaj se dogaja v lepem južnem belem koncu Slovenije, le pogumno kliknite:

- turizem Metlika
- Belokranjski muzej in Slovenski gasilski muzej
- starejša nadobudna Metlika 
mlajša nadobudna Meltika
- Drašiči

Playboy mora še posebej poudariti neverjetno ustvarjalne moči Kud Plac. Mladi so v Metliki julija priredili že 10. teden Kulture na placu, vsako leto priredijo Pung-Art, kamor prihajajo vrhunske glasbene skupine, pridobili in obnovili so Mladinski center (točno nasproti odličnega metliškega hotela Bela krajina s  tremi zvezdicami, kjer se tudi odlično jé in poleg lahko tudi poje), v zadnjih dveh letih pa s pomočjo starih in mladih obnavljajo slavno metliško kopališče na Kolpi. Dodobra so že obnovili gostinski lokal (pozor - od 10. ure pa do večera tam že lahko popijete tople in mrzle pijače), poleg je čudovit prostor za piknike, ki si ga lahko rezervirate, v ograjenem prostoru lahko postavite šotor, otroci imajo na voljo igrala, starejši progo za balinanje in peščeno igrišče za odbojko ... Predvsem pa je obnovljen prostor za metliški nogomet. Metliški kaj? Ne veste, kaj? Gre za igro dvojic na betonskem krogu s podobnimi pravili kot pri tenisu, le da se igra z nogometno žogo. Gre za igro, ki še bo prevzela svet, saj Metličani že napovedujejo svetovno prvenstvo. Kaj pa Metličanke? Hojte si jih pogledat sami! Tik pred metliškim mejnim prehodom v smeri proti Hrvaški zavijte desno in - uživajte! 

Mimogrede, v atriju metliškega gradu pa nikar ne prisegajte le na krasne predikate iz grozdja s sv. Ane, recite jim, naj vam zaigrajo akorda!
Kam pa na pečeno jagnje? Vprašajte domačine ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri