Kitajci svarijo filmarje

  • 09.01.2008

Kitajska državna administracija za radio, film in televizijo opozarja kitajske filmske režiserje in studie, da bodo hudo kaznovani, če bodo v svoje stvaritve vključevali erotične scene. Glavna kazen je odvzem dovoljenja za snemanje filmov. Še več, kitajski režiserji, ki bodo filme z erotično vsebino prijavljali na festivale zunaj Kitajske, bodo za pet let izgnani iz filmske industrije, še poroča Beijing News.

Med prepovedano vsebino so vključeni naslednji posnetki: posilstvo, prostitucija, obscene seksualne scene, prikazovanje človeških genitalij ali seksualnih spačkov, vulgarni pogovori, perverzne pesmi in zvočni učinki s seksualno konotacijo.

Zaradi tega je moral režiser Ang Lee predelati film Lust, Caution za kitajski trg. Film, ki bo k nam prišel februarja, bomo predstavili tudi v naslednji številki revije Playboy.

Celoten članek si lahko preberete na IMDB.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri