Kiravan: Hiša na kolesih

  • 24.03.2015

Pravijo mu kiravan in ni ravno vozilo, s katerim bi se odpravili po sobotnih nakupih.

(Foto: promocijsko gradivo)

4 fotografije v galeriji

Če pa vas pot rada zanese zunaj dometa wifi signalov, v odročne predele bodisi Slovenije bodisi sveta, je lahko ta civilizacija na šestih kolesih, ki jo poganja Mercedesov šestvaljni turbodizel z 260 'konji', prava izbira za vaš naslednji podvig.

Največja hitrost je gosposkih 40 kilometrov na uro, harem boste imeli v treh spalnih prostorih, kuhale vam bodo v pravi kuhinji in pred njimi boste pobegnili v medijsko knjižnico z dvema računalnikoma, seveda z internetno povezavo, satelitsko HD-televizijo in celo zaslonom 4K. Upravljanje poteka iz izjemne kabine, v kateri je kar 11 kontrolnih zaslonov. S tem boste brez dvoma največji frajer v hosti.

Zamisel za kiravan je potrebovala kar 15 let, da se je izoblikovala v to 19-tonsko realnost, ki se razteza na 15 metrih dolžine. Da so takšno potovalno pošast lahko sestavili, so morali k sodelovanju povabiti kar 30 podjetij, vključujoč Mercedes-Benz, satelitsko podjetje ViaSat, ameriške snovalce tovornjakov Freightliner in avdiostrokovnjake Alpine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri