Kaj imajo skupnega Volkswagen, Vanessa Mae, Tina Maze in OI v Sočiju

  • 18.02.2014

Volkswagen je kot sponzor letošnjih olimpijskih iger v Sočiju organizatorjem posodil prek 3000 vozil. Največ pozornosti je seveda pritegnil predelani amarok, ki so ga poimenovali polar expedition in je, uganili ste, namenjen premagovanju najhujših zimskih voznih razmer.

(Foto: Volkswagen Rus)

4 fotografije v galeriji

So pa tri takšne amaroke lani še kako potrebovali med promoviranjem zimskih olimpijskih iger, ko so se trije takšni velikani podali na 16.000 kilometrov dolgo pot od Moskve do ekstremne Kamčatke.

Volkswagen na olimpijske igre ni pripeljal zgolj amarokov, ampak tudi druga svoja vrhunska vozila. V voznem parku je več kot 40 odstotkov vseh vozil športnih terencev ali SUV-jev, kot sta tiguan in touareg, dobra četrtina vseh je limuzin in kombilimuzin, preostanek pa je sestavljen iz vozil, ki so na voljo Volkswagnovim gostom in organizatorjem.

Nas pa je seveda še bolj zanimalo, kdo je bil med povabljenimi na Volkswagnov dogodek in razstavo, ki je potekala v Sočiju. Med povabljenimi je naš radar takoj zaznal seksi violinistko Vanesso Mae, nekaj dolgih trenutkov zatem nogometnega trenerja Fabia Capella, bivšega nemškega premierja Gerharda Schröederja pa tudi člane jamajške reprezentance v bobu. Ni pa bilo na naši strani radarja slovenskega manekena Boruta Pahorja.

Po uradni ceremonij so zbranim postregli še s kulturno poslastico v obliki premierne plesne predstave Living Medal Count Ilije Averbukha, večkratnega ruskega šampijona v umetnostnem drsanju.

Malo znano dejstvo pa je, da je lepotica Vanessa Mae na teh olimpijskih igrah zastopala državo Tajsko (njen oče je pač od tam in Tajska ji je to dovolila) kot alpska smučarka. Nastopala je pod imenom Vanessa Vanakom, na veleslalomu pa se je uvrstila na 67. mesto, za olimpijsko zmagovalko Tino Maze je zaostala 50,1 sekunde. Nič hudega, Vanessa, še vedno te imamo radi.