Janis Varufakis s knjigo, ki ne bo nikoli izšla v angleščini

  • 24.05.2016

Pred dnevi je v prevodu Jelene Isak Kres pri Cankarjevi založbi izšla knjiga Janisa Varufakisa z naslovom Ta svet je lahko boljši.

3 fotografije v galeriji

To je po odlično prodajanem Globalnem minotavru že druga njegova knjiga, ki je izšla pri nas. Glede na to, da je knjiga, ki razumljivo in na zabaven način razjasnjuje osnove delovanja gospodarstva in ekonomije, razloži, kaj je denar, kako se rojevajo finančne krize, zakaj med ljudmi vladata krivica in neenakost ter nenazadnje, kako ukrepati, da bi se svet obrnil na bolje, gre verjeti, da bodo tudi tokrat po knjigi posegali mnogi.

Janis skozi celotno knjigo Ta svet je lahko boljši – Kako sem hčeri razložil gospodarstvo ne pozabi na svoj glavni fokus, ki je: kako tudi najbolj zapletene pojave razložiti na tak način, da bo skupaj z njegovo najstniško hči prav zares razumel tudi najstnik.

Varufakisova knjiga, ki se resnih vprašanj loti z dobršno mero jasnega uvida v srž stvari, a pri tem ostaja v razlagi čudovito preprost, pri čemer si mestoma za ponazoritev izposoja prispodobe iz mitov, literature in celo filmske umetnosti, ponuja vendarle upa poln epilog.

Preberite več na Govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri