Ideja za gurmansko večerjo: Kunčja stegna, polnjena s slivami

  • 08.11.2014

Povezava sliv in kunčjega mesa poskrbi za ognjemet arom.

(Foto: Profimedia)

Za 4 osebe potrebujete:

4 kunčja stegna brez kosti/sol/beli poper/3 šalotke/150 g suhih sliv brez koščic/3 žlice stopljenega masla/2 žlici olja/1 šopek zelišč (žajbelj in timijan)/3 korenine peteršilja/4 korenčke/300 ml mesne juhe/1 pest sesekljanih orehov

1 Meso razgrnite v rezine in jih pod prozorno folijo lahno potolcite. Začinite s soljo in poprom. Vsako olupljeno šalotko zrežite na 6 koščkov.

2 Polovico šalotk prihranite za pozneje, drugo polovico pa skupaj z oplaknjenimi in osušenimi slivami razporedite po mesu. Nakapajte z 1 žlico stopljenega masla. Meso zvijte in ga spnite z zobotrebci ali pa povežite s kuhinjskim sukancem. V pekaču segrejte 1 žlico masla in 1 žlico olja. Na maščobi z vseh strani popecite zvitek in ponev odstavite s kuhalne površine. Zelišča oplaknite in jih skupaj s prvim delom šalotk stresite k mesu v pekač. Zalijte z juho, pekač pokrijte in meso približno 30 minut dušite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času očistite zelenjavo in jo zrežite na trakove. Te približno 4 minute blanširajte v slani vodi. Precedite in jih po 30 minutah peke dodajte mesu. Spet prilijte juho, meso nakapajte s preostalim maslom, ga solite in ga v odkritem pekaču pecite še nadaljnjih 30 minut.

4 Orehe popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Mesu odstranite zobotrebce oziroma sukanec, ga zrežite na rezine in jih potresite z orehi ter prelijte s sokom mesa. Kot prilogo postrezite pečeno zelenjavo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri