Google je današnji doodle posvetil pisatelju Josipu Vandotu in njegovemu Kekcu

  • 15.01.2014

V počastitev 130. letnice rojstva mladinskega pisatelja Josipa Vandota je Google objavil priložnostni logotip, bolj znan kot doodle, z motivom Kekca. 

(Foto: Brian Kaas)

Avtor današnjega doodla je Brian Kaas, Googlov ilustrator in oblikovalec, ki bo danes tudi razglasil najboljšo risbo prvega slovenskega natečaja Doodle4Google, na katerega je prispelo kar 3000 del domačih učencev. Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika 23. januarja 2014, natanko dve leti po objavi prvega slovenskega doodla.

Google, ki s priložnostnimi logotipi obeležuje praznike, obletnice in življenja slavnih umetnikov, pionirjev ter znanstvenikov, ki so oblikovali in zaznamovali svet, se je danes priklonil slovenskemu mladinskemu pisatelju, Josipu Vandotu. Priložnostni logotip je objavljen in viden na slovenski domači strani iskalnika Google www.google.si.

Že objavljeni priložnostni logotipi, ki jih je Google objavil v počastitev obeležitve slovenskih praznikov, obletnic in življenja slavnih umetnikov, pionirjev ter znanstvenikov, ki so oblikovali svet, so bili:

115. letnica rojstva Leona Štuklja; objavljeno 12.11.2013

505. letnica rojstva Primoža Trubarja; objavljeno 8.6.2013

80. letnica rojstva Poldeta Bibiča; objavljeno 3.2.2013

120. letnica rojstva Hermana Potočnika; objavljeno 22.12.2012

140. letnica rojstva Jožeta Plečnika; objavljeno 23.1.2012

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri