Google bo kmalu pričel s fotografiranjem slovenskih ulic

  • 02.07.2013

Google je danes objavil, da za potrebe izboljšanja storitve Google Maps pričenja z vožnjo po slovenskih ulicah in z zbiranjem fotografij za priljubljeno storitev Street View. Google avtomobili bodo od 9. julija pričeli z vožnjo in s 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko fotografirali mesta, kot so Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj.

Guglavto.

V prihajajočih mesecih bodo fotografije mest del zemljevidov in na voljo za raziskovanje domačim uporabnikom, turistom ter spletnim uporabnikom.

Google načrtuje začetek vožnje po večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Nova Gorica, Koper, Velenje, Domžale, Ptuj, ...) in nadaljuje z manjšimi mesti ter obrobji mest. Dejanski razpored voženj je pogosto odvisen od zunanjih dejavnikov (vreme, zapore cest, ...), zato bo Google s prvim dnem začetka vožnje Google avtomobilov na spletni strani google.si/streetview zagotavljal redno obveščanje o lokacijah Google avtomobilov in več informacij o Street View. Google sporoča, da kjer bo na seznamu obiskanih mest navedeno določeno mesto, se fotografiranje lahko izvaja tudi v okoliških mestih, dostopnih z avtomobilom.

Upamo, da se Google zaradi klavrnega stanja slovenskih cest ne bo premislil že po nekaj kilometrih in da se bomo res lahko v tem grdogrdem času recesije kmalu na izlet zapeljali kar virtualno, s pomočjo miške. Družino bomo pa posadili na sedeže pred zaslon. Bo ceneje in varneje, kajne Alenčica?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri