Genetski bazeni odličnjakinj?

  • 30.04.2008

Lokalni časopisi v nekaterih zveznih državah ZDA so pričeli gostiti nevsakdanje oglase. "Iščemo donatorko jajčec, mora biti redna odličnjakinja," se recimo glasijo oglasi, s katerimi iščejo inteligentna dekleta za darovanje jajčec za ceno 5.000 do 10.000 dolarjev.

(Foto: shutterstock)

Pojavljajo se tudi različne internetne strani s podobnimi iskalci. Za 35.000 dolarjev se recimo išče donatorko, ki mora biti Azijka, študentka na svetovno priznani univerzi, z nadpovprečnimi ocenami in mora po možnosti imeti še izjemne dodatne dosežke in nagrade. Shranjena ponudba se skriva pod šifro "Iščemo genialno azijsko darovalko".

Kar 70 odstotkov darovalk bo pomagalo neki družini, da vendarle dobi otroka. Zato je univerza Yale odprla kar svojo lastno anonimno darovalnico, kjer ženske za darovanje jajčec dobijo 8000 dolarjev kompenzacije. Na drugi strani pa se ljudje že sprašujejo, če centri plodnosti ne bodo pričeli postajati tovarne za "idealne" otroke.

Članek je objavljen na strani Yale Daily News.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri