G. I. Joe: Vzpon kobre

  • 01.10.2009

Amerika je skovala novega superheroja, in to čisto po svojih merah.

Igračo G. I. Joe so podnaslovili A Real American Hero, novi film G. I. Joe pa nosi podnaslov Vzpon Kobre (kobre so v tem filmu tisti za zlobni). Več kot četrt stoletja pozneje je heroj v tej franšizi namreč že popolnoma samoumevna inštalacija, zato tudi film v vsem svojem akcijskem balastu sporoča le eno: tisti pravi vojaki so anonimni vojaki, vsakdanji janezi, ki se borijo za svojo svobodo in svojo deželo. To so pravi heroji.

Da bi ta kič lahko v tem filmu eskaliral na dvesto petdeseto potenco, G. I. Joe naleti na ustrezno cirkuške nasprotnike, ki sami sebe poimenujejo Nevihtna Senca in Baronica (kar se nam tu pod Alpami sliši kot kakšni balkanski ustvarjalci). Film v Ameriki obrača težke denarje. Vsi gledajo, kako Channing kot Duke, poosebljenje formata G. I. Joe, rešuje svet, katarza pa je v razmišljanju, da heroj ni Barack Obama, ampak anonimni kmet iz Alabame. Njihov sosed. Naš sosed. In mi sami.

Film G. I. Joe prihaja na vaš kinospored 1. oktobra. Oglejte si še uradno stran z izjemno smešnim napovednikom: G. I. Joe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri