Film: Tudorji

  • 02.09.2009

Serija, v kateri ena najlepših igra eno najgrših Zemljank.

Tudorji, sicer angleška kraljeva rodbina, je serija, ki govori o kratkem, a intenzivnem življenju Henrika VIII., najbolj razvpitega angleškega kralja (1509-1547). V želji po moškem nasledniku se je kar šestkrat poročil. Dve ženi je celo dat obglaviti, štiri poroke razveljaviti. Za slednje je celo tvegal spor s papežem in duhovščino. Težko pričakovanega sina, kralja Edvarda VI., mu je rodila komaj Jane Seymour, ki pa je ob porodu umrla. Kraljica Elizabeta I. pa je postala hčerka iz njegovega prvega zakona.

4. septembra se bo na HBO, ki si ga je mogoče ogledati tudi na SiOL TV, začela tretja sezona nadaljevanke . V začetku sezone je Henry (Jonathan Rhys Meyers) že 27 let na svojem prestolu in na vrhuncu svoje politične moči, a z velikimi težavami v zasebnem in profesionalnem življenju. Poroči se z Jane Seymour(Annabelle Wallis), ki mu končno rodi sina, a hkrati Anglijo že močno razjeda notranji sovražnik.

V tej sezoni Tudorjev igra tudi Joss Stone, pevka, ki bo 4. septembra nastopila na SiOL-ovem festivalu Vesolje veselja v Ljubljani. Komaj 22-letna britanska pevka igra Ano Klevsko, najgršo izmed Henryjevih žena, tisto, katere poroko je razveljavil ravno z »argumentom« njene grdote.

Hkrati pa je Klevska tudi ena izmed tistih žena, ki je Henry ni dal obglaviti, ena izmed dveh, ki sta ga preživeli, in tista, ki je živela najdlje. Kritiki so z Grammyjem nagrajeno pevko v vlogi Ane Klevske z nemškim naglasom sprejeli z odobravanjem. Sama pravi, da se je na snemanju zabavala. Mi bomo vsekakor preverili njeno lepoto in talent – pa tudi vzornika Henryja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri