Ferijev Roman v verzih

  • 29.01.2010

Feri Lainšček je po 12 mesecih končal pisanje obsežnega literarnega dela, ki nosi naslov Sprehajališča za vračanja in obsega 1.854 verzov.

(Foto: arhiv )

Prvi roman v verzih, napisan v slovenskem jeziku, bo izšel pri založbi Nova revija marca 2010 v literarni zbirki Samorog.

Roman v verzih obsega 1.854 verzov, napisan pa je v strogi pesniški formi, jamskih devetercih s trojno rimo. Likovno ga je z 39. grafikami opremila akademska slikarka Zora Stančič. Avtorica je s pesnikom sodelovala že pri izdaji njegovih pesniških knjig Ne bodi kot drugi in Pesmi za ženski glas in zvonove.

Pesnik in pisatelj Feri Lainšček je roman v verzih posvetil znamenitemu psihoanalitku Carlu Gustavu Jungu. Roman v verzih se delno naslanja na tradicijo španske romance, naravno napetost gradi na prepletanju lirskih in dramskih trenutkov, sicer pa je njegova vsebina sodobna in tudi družbeno aktualna.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri