Dan za zgoraj brez

  • 25.08.2008

Minulo soboto, 23. avgusta, je bil mednarodni dan zgoraj brez. Gre za ustavno pravico enakosti med moškimi in ženskami, ki lahko torej na ta dan sproščeno hodijo naokoli goli od pasu navzgor. Ali res?

(Foto: Shutterstock)

Ženske, ki se v teh dneh v javnosti pojavljajo tako razgaljene, so še vedno aretirane, ponižane in oglobljene. Triindvajsetega avgusta pa se je v Ameriki zbrala velika množica žensk in opozorila na diskriminacijo, da lahko moški vedno brezskrbno hodijo naokoli zgoraj brez, one pa ne.

Izbor dneva ni naključje. Je pač najbližji konec tedna uradnemu 26. avgustu, ko so leta 1920 v ameriškem kongresu ratificirali 19. amandma, ki dovoljuje ženskam udeležbo na volitvah. Šestindvajseti avgust je tako danes znan kot dan enakosti žensk, nekaj dni prej pa so se ženske po Ameriki zbrale in opomnile na nekatere današnje neenakosti.

Shod je organiziralo društvo GoTopless.Org.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri