Čestitke za okužbo

  • 27.10.2008

Na spletu obstaja posebna stran, s katere lahko pošljete e-kartico osebi, ki ste jo okužili s spolno boleznijo.

(Foto: Printscreen)

Spletna stran omogoča anonimno registriranim uporabnikom pošiljanje kartic, ki partnerjem svetujejo, naj se gredo testirat za spolno prenosljive bolezni, od HIV in gonoreje do klamidije in sifilisa. Takšno obveščanje zagotovo ni najbolj osebno, toda analitiki pravijo, da je bolje, kakor če okuženi ne reče ničesar.

"Nujno je le, da so ljudje čim hitreje obveščeni. To je pomembnejše od vsega drugega," pravi Jeffrey D. Kalusner, direktor centra za preprečevanje spolnih bolezni v San Franciscu. "Z obveščanjem, četudi je anonimno in neosebno, lahko na novo okuženemu hitro postavimo diagnozo in zagotovimo nujno potrebno zdravljenje."

Rime, spisane na e-karticah, so vseh žanrov. Med njimi je recimo tudi tale: "Ni pomembno, kaj si prinesla za zabavo, pomembno je, s čim si odšla." Od odprtja strani leta 2004 naj bi bilo poslanih že 50.000 e-kartic.

Poroča CNN, e-kartice pa si lahko ogledate neposredno na inSpot.org.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri