Branko Djurić o snemanju s Collinom Farrellom

  • 06.04.2010

Na naša filmska platna prihaja vojna drama Triaža režiserja Danisa Tanovića. Glavni moški vlogi sta odigrala Colin Farrell in Branko Djurić. Slednji je v kratkem intervjuju opisal sodelovanje z enim najbolj znanih igralcem Hollywooda.

3 fotografije v galeriji

Kakšno je bilo ozračje na snemanju filma?

Snemali smo v Španiji (Alicante) in na Irskem (Dublin) in vzdušje je bilo res odlično. Gre za high budget produkcijo, tako da so bile razmere za delo idealne. Bil je pravi užitek delati s takšno ekipo in takšnimi kolegi.

Kako je bilo delati s Collinom Farrellom?

Colin je zasebno zelo zabaven tip ter zelo zahteven in požrtvovalen na snemanju. Vsak kader želi posneti najboljše, kar se da. Veliko sva delala skupaj in v vsakem prizoru je dal vse od sebe in tudi maksimalno pomagal soigralcu. Vztrajal je, recimo, da bi bil v vsakem mojem kontraplanu za kamero in mi 'metal' replike. Tudi ko je bila kamera v nemogočih pozicijah, je on nakako splezal za njo in poskušal ujeti moj pogled.

Kaksen režiser je Danis Tanović?

To je že drugi film, ki sem ga snemal z Danisom. Zelo dobro se razumeva. Prihajava iz istega konca sveta in to nama veliko olajša komunikacijo. Včasih se samo pogledava in že veva, kaj kateri misli.

Se na koncu dneva težko otresete vloge?

Ne spadam v to skupino igralcev, ki radi mistificirajo svoje delo in govorijo, kako težko zapustijo lik po koncu snemanja. Mogoče tudi kakšni amaterski igralci tako not' padejo, da se ne morejo vrniti, jaz ne. To mi izgleda tako, kot da delavec  zvečerne bi mogel nehati kopati in bi nadaljeval kar na domačem vrtu. Ali pa, da bi se taksist zvečer usedel pred televizor in delal "brrrrrmbrrrrrm...."

Kako je ta vloga primerljiva z drugimi, ki ste jih odigrali pred njo?

Gre za zelo kompleksno vlogo. Nočem reči težko, ker so zame vse enako težke. Igram dr. Talzanija, zdravnika, ki odloča, kdo bo živel in kdo umrl. Colin mi je enkrat rekel - ti tukaj igraš boga!

Je bilo snemanje zahtevno?

To je bila moja prva vloga v angleščini. Po navadi se je v našem poklicu teže izraziti v tujem jeziku, ampak do sedaj sem že igral v romščini, albanščini, makedonščini, ruščini in zadnje čase veliko v italijanščini, tako da sem se tudi v angleščini, ki jo sigurno govorim bolje od vseh teh jezikov, hitro znašel.

Kako dobro bo po vaših predvidevanjih film sprejet v slovenskih kinematografih?

Ne bi rad  prognoziral. Za mene je film končan, še preden pride pred publiko. Uživam v samem procesu dela in to mi je smisel. Lepo je, če je film obiskan in nagrajevan na festivalih, ampak vse to so, se mi zdi, samo stranski učinki filma.

Kaj vas je pritegnilo k snemanju tega filma?

Kot vedno - dober scenarij!

Colin je za vlogo močno shujšal. Bi sami lahko to storili za vlogo?

Če je treba, zakaj ne. To je v 'opisu delovnega mesta'. Čim bolj se približati temu, kar vloga zahteva, tudi fizično. Strižemo se, barvamo, puščamo lase ... tudi hujšamo.

Ali sta s Collinom tudi po končanem snemanju ostala v stiku?

Ja, občasno si mejlava. Če pa se srečava na kakšni premieri, je pa sploh veselo.

Film prihaja v naše kinematografe 8. aprila 2010. Več si lahko preberete na spletni strani Koloseja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri