Biznis: Dekle išče bogatega moškega

  • 17.10.2007

Craigslist je v Ameriki eden največjih spletnih portalov za male oglase. V newyorški oddelek je tako pisala tudi 25-letna gospodična, in sicer se je odločila kar prek portala poiskati nasvet, kako in kje ujeti bogatega moškega. Odgovoril ji je neznani poslovnež z Wall Streeta in razvila se je sočna debata.

(Foto: *)

"Želim, da moški zasluži več kot 500.000 dolarjev na leto, a ker je milijon dolarjev na leto zaslužek srednjega razreda v New Yorku, niti ne zahtevam veliko," pravi dekle, ki se je v oglasu opisalo kot 'spektakularno lepa' in 'površinska'. Nato je potarnala, da je nekoč hodila s poslovnežem, ki je zaslužil 250.000 na leto in takšen drobiž nje ne bo spravil v stanovanje v luksuznem oddelku zahodno od Centralnega parka. Zato je vprašala kar neposredno: "Kje v New Yorku se zadržujejo bogati moški?"

Odgovoril ji je premožni bankir z Wall Streeta, ki je njen oglas označil za "zelo slabo poslovno naložbo". S svoje perspektive, ker pač sodi v njen kalup iskanega moškega, je analiziral sledeče: "Sčasoma bo tvoja lepota ovenela, pritok mojega denarja pa bo ostal. Pravzaprav je možno, da bo moj dobiček v prihodnosti narasel, pri tebi pa lahko z absolutnim prepričanjem trdim, da z leti ne boš postajala lepša. Z ekonomskega stališča si torej nezaželena, jaz pa dobičkonosna naložba."

Frajer ji še razloži: "Zdaj si stara 25 let in boš verjetno seksi še pet let, nato pa vsako leto manj. Pri 35 letih bo s tabo konec. Ker se mi ne zdiš vredna nakupa, ti zato raje predlagam, da se daš v najem."

Oglas je dekle že umaknilo, pogovor pa zdaj kroži po elektronski pošti. Nekaj več na Yahoo News.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri