Bernie Ecclestone: V življenju še ni bil srečen

  • 04.07.2013

Bernie Ecclestone, prvi mož Formule 1, je dal iskren intervju, v katerem je med drugim spregovoril o poroki hčerke Tamare, o tem, koliko sreče mu je oziroma ni prineslo bogastvo, in tudi o tem, kako se sooča z dejstvom, da mu zaradi podkupovanja grozi desetletna zaporna kazen.

Bernie Ecclestone (Foto: Shutterstock)

Dvainosemdesetletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone je v intervjuju za časnik The Times razkril, da še nikoli v svojem dolgem življenju ni doživel prave sreče. Mali Britanec, čigar premoženje ocenjujejo na tri milijarde funtov, trdi, da mu niti slava niti bogastvo nista mogla kupiti sreče.

"Nisem prepričan, kaj je to sreča. Kaj pomeni sreča? Zadovoljen bi bil, če bi nekaj načrtoval in to tudi uresničil. Toda sreča? Nisem ravno prepričan ..." je dejal Bernie, ki se seveda ni mogel izogniti vprašanju, povezanem s poroko njegove starejše, 29-letne hčerke Tamare (več o tem lahko preberete v novici Razkošna poroka Tamare Ecclestone).

Ta se je pred nedavnim v južni Franciji po šestih mesecih razmerja namreč poročila z 31-letnim Jayem Rutlandom. Gre za nekdanjega borznega posrednika, ki je izgubil dovoljenje za delo, ker je zlorabljal zaupne informacije in manipuliral s cenami delnic, da bi si ustvaril čim večji dobiček. To pa še ni vse, leta 2002 je novinarjem nekega časnika prodal kokain! Bernie je iskreno priznal, da sploh ni proslavil hčerkinega 'najlepšega dneva v življenju'.

"Naslednji dan nisem bil na zabavi. Odšel sem domov. Tam sem bil samo zato, da sem to 'opravil', in srečen sem, da sem to storil. Nisem hotel ostati. Vse skupaj je bilo zelo neprijetno, res je bilo preveč. Nisem plačal poroke, to je storila moja nekdanja soproga," se je Bernie dotaknil tudi 55-letne Slavice, od katere se je po 23 letih zakona ločil leta 2009.

Slavici, ki je po poročanju časnika The Sunday Times na vrhu lestvice najbogatejših ločenk, je po ločitvi pripadlo vrtoglavih 740 milijonov funtov! Zakon se je po njenih navedbah končal zaradi njegovega 'nerazumnega vedenja'. Bernie se je lani na svojem 23 milijonov funtov vrednem počitniškem posestvu v mondenem švicarskem turističnem središču Gstaad poročil s 35-letno brazilsko marketinško direktorico Fabiano Flosi. Milijarder se je torej poročil že tretjič, kar niti slučajno ni bilo všeč njegovima hčerkama Petri in Tamari, ki se nista udeležili poroke, ker sta ostali 'predani' svoji mami.

Grozi mu do deset let zapora

Bernie, ki je znan tudi po tem, da je pravi deloholik, ki spi samo šest ur in pol na noč, preostanek časa pa dela kot manijak, se je v intervjuju soočil tudi z možnostjo, da bo moral za rešetkami preživeti do deset let, ker so ga nemški tožilci obtožili za podkupovanje.

"Če bom šel v zapor, se bom moral nekako sprijazniti s tem. Toda mislim, da mi to ne bo ravno zelo všeč," je dejal. Gerhard Gribkowsky, nekdanji član uprave banke Bayerische Landesbank, že služi 8,5-letno zaporno kazen, saj je junija lani priznal, da je sprejel 28 milijonov funtov podkupnine. Bankir bi moral prodati deleže v Formuli, kar je v nasprotju s pravili poslovanja, za kar mu je Ecclestone obljubil delovno mesto svojega svetovalca in več milijonov dolarjev provizije.

Po poročanju nemškega dnevnika Süddeutsche Zeitung nemške oblasti trdijo, da je Ecclestone odgovoren in kriv za dajanje podkupnine. Bernie pa še naprej ostro zanika kakršnokoli zlorabo svojega položaja in trdi, da je 'žrtev pohlepnega nemškega bankirja', kateremu je iz strahu, ker mu je grozil, dal milijone.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri