7 najbolj bizarnih teorij zarote

  • 03.03.2018

Nekaj najbolj norih teorij zarote vseh časov - vse od zaigranega pristanka Američanov na Luni do žvečilnih gumijev z afrodizijakom, ki jih Izraelci menda prodajajo palestinskim šolarkam.

Na spletni strani oddee.com so na enem mestu zbrali sedem (od več stotin vseh) teorij zarote. Na njihovi lestvici najbolj bizarnih so se znašle:

1. Teorija zarote: žvečilni gumi z afrodizijakom

Da naj bi Izrael palestinske šolarke silil v promiskuitetno vedenje s prodajo žvečilnih gumijev, v katerih naj bi bil afrodizijak, naj bi sprožilo celo resnično razsikavo in laboratorijska testiranja žvečilk. Po pisanju Washington Posta naj bi bil njihov kontrolni test negativen. Mnogi Palestinci pa danes vseeno poznajo celo rek: 'Če je mogoče poslati raketo na Mars, potem je mogoče ustvariti tudi žvečilni z afrodizijakom.'

2. Teorija zarote: kuščarji - vladarji sveta

BBC-jev novinar, David Icke, je prepričan, da so med nami nezemljani – nekakšni humanoidni kuščarji, ki naj bi si želeli zavladati svetu. Gre za globalno zaroto, katere del so vsi vidnejši svetovni voditelji - od Clintona do Busha in celo Baracka Obame.

3. Teorija zarote: antisemitski Wingdings

Font (oblika pisave) Wingdings naj bi vsebovala subliminalno sporočilo, ki naj bi napeljevalo k umoru židov (skrivalo naj bi se v črkah NYC, kar naj b pomenilo, da naj bi še posebno odobravali smrt newyorških židov). Pri Microsoftu to seveda zavračajo.

4. Teorija zarote: Stephen King je morilec

V knjigi Steva Lightfoota naj bi Johna Lennona umorili Richard Nixon, Ronald Reagan in romanopisec Stephen King.

5. Teorija zarote: Fantomske časovne vrzeli

Po hipotezi fantomskega časa, ki si jo je izmislil Heribert Illig, naj se zgodnji srednji vek (to so leta med 614 in 911 našega štetja) nikoli ni zgodil. Če bi to držalo, potem letošnje leto ne šteje 2012, ampak 1715.

6. Teorija zarote: Paul in njegov dvojnik

O domnevni smrti Paula McCartneya se je začelo govoriti oktobra 1969. Menda naj bi umrl v avtomobilski nesreči. Njegovo identiteto naj bi prevzel njegov dvojnik. Govorice so ugasnile leta 1970, ko se je McCartney pojavil na naslovnici Newsweeka.

7. Teorija zarote: Pristanek na luni

Gre seveda za eno najbolj znanih teorij zarote vseh časov, po kateri naj bi NASA slavni prvi pristanek na luni posnela kar v studiih na zemlji.

Preberite si še o psihologiji teorije zarot.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri