7. Mednarodni festival Animateka

  • 07.12.2010

Med 6. in 12. decembrom 2010 sta ljubljanski Kinodvor in Slovenska kinoteka osrednje prizorišče 7. edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

Predstavilo se bo okoli 400 animiranih filmov, med njimi 6 celovečernih. Tudi letos Animateka ponuja pester spremljevalni program, 5 likovnih razstav in 3 avdio-vizualne dogodke.

Poleg tradicionalnega Tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov iz Srednje in Vzhodne Evrope, Tekmovalnega mednarodnega programa Slon za otroke in mladino ter programa Svetovni jagodni izbor, se Animateka letos retrospektivno in obsežno posveča avantgardnemu animiranemu filmu, fokusira na nemško animirano produkcijo in predstavlja manjši fokus na japonsko sodobno animacijo.

Letošnja novost je tudi Evropski študentski tekmovalni program. Prav posebna bo projekcija prvega celovečernega evropskega animiranega filma Dogodivščine princa Ahmeda (1926), pospremljena z živo glasbeno spremljavo skladatelja Andreja Goričarja na klavirju.

Od 16. do 18. decembra bo Animateka tudi v Kinu Udarnik v Mariboru!

V Slovenskem etnografskem muzeju se bo z decembrom odprla še večmedijska razstava velikega in pomembnega francoskega studia animiranega filma Folimage - od začetkov.

Celoten program in obfestivalne dejavnosti najdete na spletni strani www.animateka.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri