40 let magičnega Woodstocka

  • 17.08.2009

CNN raziskuje, zakaj je Woodstock ostal med najbolj magičnimi festivali glasbene zgodovine.

Woodstock praznuje svojo 40. obletnico. Dogodek je zaznamovalo morje spremnih albumov, DVD-jev in dokumentarcev, ki oživljajo štiri dekade tega neverjetnega in še danes najbolj odmevnega glasbenega dogodka. Joel Rosenman, soustanovitelj festivala, pravi, da ima Woodstock nekakšen čar, neko nepredstavljivo veličino. Takrat, ko se je začel, je vase zajel celotno generacijo.

Woodstock je danes del glasbene zgodovine. Ustanovili so ga štirje poslovni partnerji, ki so takrat želeli pripraviti dogodek, poln nasprotij obstoječi kulturi. Max Yasgur je oddal svojo kmetijo, prišlo je pol milijona ljudi, dvakrat več, kot so jih pričakovali, nastal je nepopisen prometni zamašek. Pa še deževalo je. To je bil prvi Woodstock, ki je kljub težavam takrat uspel združiti obiskovalce, glasbenike, varnostnike in okoliške prebivalce v eno – in Woodstockovi trije dnevi so se zgodili s skoraj nič nasilja in veliko zabave.

CNN se spominja vseh nastopajočih, tako v sliki kot tudi v besedi. Komentarje in podrobnosti si preberite v posebni ediciji CNN-ovih novic.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri