3 najbolj tragični zapisi v novi Guinnessovi knjigi rekordov 2017!

  • 09.09.2016

V najbolj prodajani vsakoletni knjigi najbolj znane zbirke rekordov vseh časov in z vseh koncev sveta se vsakič znova pojavi tudi pestra bera nadvse žalostnih in tragičnih zapisov. To so tisti rekordi, ki so se ljudem enostavno zgodili, in ne tisti rekordi, za katere se na tisoče ljudi vsako leto odloči, da jih bodo v lastni (ali tuji) norosti skušali preseči.

(Foto: Profimedia)

3 fotografije v galeriji

V letošnji izdaji Guinnessove knjige rekordov smo tako med drugim našli naslednje ...

Ženska, ki je največkrat ostala brez doma zaradi orkanov

Ime te nesrečnice je Melanie Martinez, prihaja pa iz kraja Braithwaite v Louisiani, ZDA. Zaradi svoje izjemne smole v življenju je bila že razglašena za 'najnesrečnejšo žensko v Ameriki', potem ko je izgubila pet domov v petih različnih orkanih: Betsy (1965), Juanu (1985), Georgesu (1998), Katrini (2005) in Isaacu (2012). Orakan Isaac je zadel Braithawaite 29. avgusta 2012 – na sedmo obletnico orkana Katrina.

Največ človeških žrtev v napadu krokodila

Kanadski naravoslovec Bruce Stanley Wright je v svoji knjigi Wildlife Sketches Near and Far leta 1962 opisal srečanje s smrtonosnim krokodilom letvičarjem na otoku Ramree v Burmi med drugo svetovno vojno. Zgodba pravi, da so 19. februarja 1945 zavezniški vojaki prisilili 1000 japonskih vojnih ujetnikov, da so prečkali 16 kilometrov mangrovovega močvirja in postali plen tamkajšnjih krokodilov. Ti naj bi se celo noč mrzlično hranili in zjutraj naj bi iz močvirja prišlo živih samo 20 mož. Nove raziskave National Geographic Channela so na to zgodbo sicer vrgle senco dvoma, zato zdaj ni povsem jasno, kaj se je zgodilo in koliko je bilo v resnici žrtev.

Najmlajša darovalka organov

1. decembra 2015 je Hope Lee iz Velike Britanije darovala svoji ledvici in jetrne celice samo 74 minut po rojstvu.

guinnessova

Nesrečnik iz lanske knjige rekordov!

Naj vas na tem mestu spomnimo še na enega nesrečnika, o katerem je Guinnessova knjiga pisala lansko leto, njegov rekord pa upajmo ne bo nikoli zares presežen.

To je človek, za katerega pravijo, da je največkrat preživel udarec strele!

Čeprav je verjetnost, da nas zadane strela 1 proti 12.000, verjetnost, da se to zgodi v enem letu pa kar 1 proti milijon, je ta v gospoda Roya Sullivana iz Virginie, ZDA, udarila kar sedemkrat za časa njegovega življenja. In vseh sedem udarov strele je preživel!

Več o tem si lahko preberete na povezavi Eden največjih nesrečnikov, ki so se zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri