Slovenski umetniki zasedli Berlin

  • 07.06.2010

V sredo, 9. junija 2010, ob 18. uri bo v Berlinu odprta nova platforma za umetnost Private View, ki bo v rednem sodelovanju z razstavnimi prostori Veleposlaništva Republike Slovenije v Berlinu in zmeraj drugo galerijo žive berlinske umetnostne scene do konca leta 2010 pripravila tri projekte, ki izpostavljajo aktualne fenomene mednarodne umetnostne produkcije, kakršne zaznava Maja Škerbot, sicer kuratorka Private View, ki deluje v svojem izhodišču kot apart-art podij v centru Berlina.

2 fotografiji v galeriji

Prvi projekt obsega dva dogodka. Prvi je skupinska razstava Reanaissance Nostra z deli Ksenije Čerče, Aleksija Kobala, Mateja Koširja, Kiki Omerzel, Marka Požlepa, Arjana Pregla, Andreasa Sachsenmaierja, Isabel Schmige, Gorana Tomčića, Alexandra Valcheva in Urše Vidic. Razstava je na ogled na dveh lokacijah, v projektnem prostoru Sophienstrasse in v Private View.

Drugi dogodek je samostojna razstava Mateja Koširja: Museum Series v Veleposlaništvu Republike Slovenije v Berlinu.

Odprtje: v sredo, 9. junija 2010, ob 18. uri v projektnem prostoru Sophienstrasse (Jarmuschek+Partner), tokratni partner projekta. Na odprtju bosta spregovoril nj.eksc. g. Mitja Drobnič, veleposlanik Republike Slovenije v Berlinu, in Peter Tomaž Dobrila, direktor direktorata za umetnost na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije.

www.privateview.org
www.jarmuschek.de

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri