Ne spreglejte 40 najlepših deklet slovenskega Playboya v enkratni posebni izdaji

  • 30.05.2019

Kako hitro so mimo odhitela leta smo ozavestili šele, ko smo z Alešem Bravničarjem ob 18. rojstnem dnevu slovenskega Playboya naredili presek njegovega fotografskega dela za našo revijo. Hitro je postalo jasno, da bo posebna izdaja Playboya z njegovim fotografskim opusom še kako zajeten projekt. Zdaj, ko vam ga lahko ponudimo, pa ga iz rok dajemo z občutkom globokega ponosa in hvaležnosti.

(Foto: Aleš Bravničar)

Ko je Slovenija dobila Playboy, premierno zdaj že davnega leta 2001, se je obzorje pregovorne slovenske zadržanosti kljub vsem dvomom potisnilo dlje, kot smo lahko pričakovali. Levji delež zaslug gre tu predvsem pogumu slovenskih deklet, ki z nami verjamejo v filozofijo te globalne znamke in s svojo prepričljivo lepoto rade volje bogatijo naše strani. Njihova telesa in njihove zgodbe že od začetkov utrjujejo edinstveno medijsko pot, zato smo letos izkoristili trenutek še enega rojstnodnevnega slovesa, da se tem dekletom poklonimo s posebnim projektom.

Playboy Special

Playboy Special, podnaslovljen 'Najlepša slovenska dekleta z modnih brvi', je posebna izdaja Playboya, ki smo jo pripravili s fotografom Alešem Bravničarjem, podpisanim pod več kot 40 Playboyevih pictorialov. Aleš je v svojem do sedaj že 18 let trajajočem sodelovanju z znamko Playboy našim bralcem in bralkam predstavil 60 deklet, njegove fotografije pa so do danes blestele tudi v obliki kar 72 Playboyevih naslovnic - tako slovenske, kot tudi tujih edicij. Aleš je bil obenem prvi slovenski fotograf, čigar fotografije so bile objavljene tudi v ameriškem Playboyu, nekdanji urednik Hugh Hefner pa ga je celo povabil v znameniti Playboyev dvorec. Skozi leta in številne fotografske projekte, ki mu jih bržda zavidajo mnogi moški, je v skoraj dveh desetletjih Aleš Bravničar tako postal playboy znotraj Playboya. Ob izidu Speciala je takole zapisal na svoje Instagram profilu:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in the golden days of Playboy, the queen of the Bunny pages was the archetypal girl next door. This wholesome image never failed to find love with the "standing there, smiling and not acting up or doing anything stupid" look. Thankfully, the image of women in Playboy has changed dramatically. For the past decade, my main pictorial work was focused on photographing "real" women and girls, women who have been empowered, independent and successful - sisters, daughters, mothers, wives, artists, entrepreneurs and visionaries. Some were at least one, and some are all of it. On May 30th, I am celebrating with each and every one of them through a Special Edition of Playboy Slovenija which will feature photographs from the latter half of my 18-year career with the magazine (130 pages, 40 girls and an exclusive pictorial with actress, model, TV host & author Ula Furlan @ulaf). I am extremely proud to have an entire issue dedicated to my photography and honored to having been able to showcase all the mesmerizing beauty once more - in the vanishing art form of print.

A post shared by Aleš Bravničar (@bravnicar) on

Letošnji Playboy Special, ki je že na voljo pri vam najbližjem prodajalcu revij, predstavlja presek njegovih zadnjih 10 let dela za Playboy, vključuje pa skrben izbor 40 lepotic, ki so stopile pred Alešev objektiv in postale del široke in povsod občudovane družine Playboyevih deklet. »Zame je to kot nekakšen 'greatest hits' čudovitega obdobja, ki je definitivno neponovljivo,« je bil ob izidu z vtisi prevzet Aleš. »V šali temu Specialu pravim moja hagiografija.«

Playboy Special

Pregled deklet, zbranih v tej posebni izdaji, obenem nudi zanimiv vpogled v razvoj slovenske erotične fotografije, s katero je Aleš vedno želel začrtati popolnoma svojo, edinstveno estetiko, na katero bi bili lahko Slovenci ponosni, ko zajadra v širni svet. Dejstvo, da so bila dekleta, ki so nastopala pred njegovim objektivom, redno predstavljena tudi v tujih edicijah, je glavni pokazatelj, da je bila izbrana pot prava. »Zadnjih deset let je moje delo za Playboyeve pictoriale osredotočeno na fotografiranje 'pravih' žensk in deklet, žensk, ki so močne, neodvisne, samostojne. So sestre, hčerke, matere, žene, umetnice, podjetnice in vizionarke. Nekatere so bile nekaj od naštetega, druge so bile vse našteto.« Aleš se danes spomni čisto vsake lepotice, čisto vsakega fotografiranja, čisto vsake anekdote, ki se jim je pripetila na slikanju, bodisi tu, v Sloveniji, bodisi nekje na drugem koncu sveta.

Playboy Special

Playboy Special ima tako za vse sodelujoče veliko pomenov. Je poklon Alešu Bravničarju za zvesto in predano sodelovanje. Je poklon vsem dekletom, ki smo jim neskončno hvaležni, da so želele biti del naše skupne zgodbe. In je, seveda, poklon bralcem, ki si že skoraj dve desetletji dovolijo uživati v opojni ženski lepoti – in v vsem drugem, kar moške zabava.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri