Moški vemo, kako dragoceni so lasje, in jim zato nudimo le najboljše

  • 19.11.2018

Moški se med odraščanjem zelo hitro zavemo, kako dragoceni so lasje. Če ste med tistimi srečneži, ki so jih geni blagoslovili s trpežno grivo, svoj naglavni okras verjetno ponosno negujete in zanj vestno skrbite. Svojih las ne želite trpinčiti ali jih kakorkoli užaliti, da ne bi kam pobegnili, zato jim je mogoče smiselno ponuditi čisto naravno nego s šamponi 4KIDSANDUS.

(Foto: Štartaj Slovenija)

Ko sta mi Vanja in Jure, ki pod znamko 4KIDSANDUS ustvarjata 100 % naravne šampone in balzam, prvič predstavila svoj koncept, sem najprej skeptično pogledoval proti Juretovi glavi, češ, kako pa veš, da delujejo − a se je Jure le nasmehnil in mi prepričljivo razkril znamko, ki je postala družinska predanost uspešnemu konceptu. »Mene so lasje žal zapustili, ker pa imava z Vanjo štiri otroke, smo prve teste naredili na njihovem in ženinem lasišču. Nekaj vzorcev sva potem podarila tudi prijateljem ter naključnim posameznikom. Zakaj? Od prijateljev verjetno ne boš dobil realne ocene, saj vsi običajno pohvalijo izdelke svojih bližnjih, zato sva feedback raje poiskala pri neznancih. Prvi odzivi so bili odlični, pot je bila začrtana, proizvodnja pripravljena,« se začetkov dodajanja šamponov njuni že utečeni liniji 100 % naravnih negovalnih izdelkov spominja Jure.

Tudi sam sem en paket  − črni šampon in balzam – vzel na domačo preizkušnjo. Seveda se je nad lični škatlici najprej zapodila žena, češ, da kaj tako lepo pakiranega zagotovo ni zame, ampak za njo, nekaj minut zatem pa sta oba izdelka že krasila poličko ob tušu (in njen Instagram profil).

4KIDSANDUS

Kot vam je morda že namignila zgornja fotografija, so šamponi in balzam 4KIDSANDUS v trdni obliki. Iz škatle jih vzamemo kot dišeče 'žajfice', ki jih potem odlagamo na priložene črne podstavke. Vsakdo, ki zdaj uporabi našo kopalnico, nujno vpraša, kaj se to bohoti na polički, ker je zadeva dejansko videti kot minimalističen okrasek. A brez skrbi, šamponi 4KIDSANDUS niso samo lepi na pogled, so tudi prijetni za uporabo.

Ker sem otrok tranzicije, to pomeni, da nisem doživel samo prehoda s stacionarnih na mobilne telefone, ampak tudi prehod s trdnih mil na tekoče. In iz otroških let na trdna mila nisem imel najboljših spominov, zato si šampona v tej obliki nikoli nisem mogel niti predstavljati. Le kako torej deluje v praksi?

Peneče presenečenje

Že ob prvem stiku je sledilo presenečenje. Tako, kot piše v kratkih navodili na škatlici, šampon samo potegnemo po laseh in nemudoma se začne ustvarjati gosta, mehka, dišeča pena. Točno takšna, kakršno si želimo, da objame naše lase. Z ženo sva bila v trenutku prepričana – to je to. Popolnoma naravni šampon, ki nudi vse, kar od šampona pričakujeva. Nobenih kompromisov, le najboljše za lase in užitek tuširanja.

S tem se mi je potrdilo, da sta Jura in Vanja dosegla tisto, kar sta si zastavila – da izdelata šampon, ki je drugačen od vseh šamponov na trgu. Ker je preprosto boljši. »Prvo vodilo razvoja tega izdelka je bilo, da mora biti šampon 100 % naraven, brez konzervansov. Možna izvedba je bila omejena zgolj na trdi šampon, ob kateri smo se znebili tudi emulgatorjev. Sicer je razvoj zahteval nekaj časa (vendar precej manj kot mogoče pri drugih izdelkih), ki se je na koncu z inovativnim trikom uspešno končal. Naključje? Mogoče, vendar dobro se z dobrim vrača,« potrdi Jure.

In − kar dodatno navduši – ker so ti šamponi v trdni obliki, so lahko pakirani v kartonastih škatlah brez potrebe po uporabi plastike. Prijazni do las in prijazni do okolja.

Pogled globlje

V čem je torej trik teh šamponov? Kaj se v njih dejansko skriva? Vanja in Jure sta na police megamarketov Interspar poslala šampone za štiri vrste las, ki jih prepoznate po različnih barvah: črn šampon za mastne lase, rumen šampon za sijoče barvane lase, rdeč šampon za obnovo poškodovanih las in bel šampon proti prhljaju. Šampone dopolnjuje še balzam za obnovo in sijaj las.

4KIDSANDUS

Vsi šamponi vsebujejo domač jabolčni kis. »Že babice so navajale, da je odličen za lase,« z nasmehom pove Jure. Ti šamponi ne vsebujejo vode, zato ne potrebujejo emulgatorjev in konzervansov (torej so brez parabenov, kar je danes v kozmetični industriji zelo iskana značilnost izdelkov). Šamponi vsebujejo velik delež rastlinskih vrst masla in olj, mamljive vonje pa nudijo le naravni eterični in rastlinski izvlečki.

In ker se vsaki lasje drugače odzivajo na šampone, so izdelki 4KIDSANDUS pH nevtralni in tako primerni tudi za ljudi z najbolj izbirčnim lasiščem. Kot namiguje ime, pa jih lahko brez skrbi uporabljate tudi za umivanje otroških lasišč.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri