Tadej Golob: Prednosti praznine

  • 18.01.2008

Tik pred poletjem nekaj o tem, zakaj je fuk brez veze.

Oni dan sem tuhtal pred praznim računalniškim zaslonom, pa mi ni nič zanimivega padlo v glavo. O fuku našem vsakdanjem je težko pisati, verjemite, in včasih se mi zdi, da smo že vse povedali. Potem sem vzel v roke stare Playboye, malo polistal po njih, ali bi se kaj našlo, listal, listal, nič, listal, listal, skoraj do konca in, evo, kolumne naše Pike G. Njo sem bral pazljiveje, ker se že dlje časa ukvarjam z idejo, da bi napisal kaj o razlikah med moškim in ženskim dojemanjem seksa (pa se temu izogibam, ker se mi zadnje čase zdi, da teh razlik pravzaprav ni več). Tudi tokrat ne bom, sem pa iz njih izluščil ocvirek, ki naj nam služi kot uvod v našo tokratno temo.

Še lani avgusta je ženski glas našega kolektiva trdil, da seks vsekakor da, a 'brez anale. Punca ima vendarle pravico do majčkene kaprice, ne?' No, ni še leto naokoli, samo ena pomlad se je zgodila vmes, ko se je naša porednica vendarle spravila na vse štiri in doživela svoj prvi klistir. S tvojim kurcem v ustih sem samo še bolj lačna. S tvojim kurcem v pički sem samo še bolj požrešna. S teboj v riti sem popolna.' (PB, maj 2005)

Pa me je ob tem spreletelo, da se pod vročim soncem domačim ni samo naša Pika spustila s ketne, da se v tem letnem obdobju ves svet boža, liže, guzi, nabija in kurba, da je veselje, da stara načela, dobri sklepi, obljube in zatrjevanja mamam, atom, fantom pa priložnostnim jebcem pokajo kot himni pijanih najstnic, ki hlastajo za svojo kapljico sperme iz betiča zalega fantiča. Evo, to se dogaja, vidite, meni, bratje, je pa v srce kanil tak jedki, mračni, prav značilni slovenski nemir. Če pa ves svet to počne in če ves svet o tem piše in govori, koji sam onda ja k..., oprostite, čemu sem potemtakem jaz tukaj? In sem sklenil, da bom, pa prav nalašč, za trenutek zapustil varne okope naše usmeritve, da bom enkrat samkrat skočil na drugi breg in se skušal spomniti kakšne prednosti, ki jih prinaša spolna abstinenca. Oziroma, če povem po domače, da bom napisal sestavek o tem, zakaj je fuk brez veze. Gremo po vrsti:

1. Seks je brez veze zaradi umivanja po njem. Spolni sokovi so žmohtni in prijetni in opojni, a samo med fukljanjem. Kmalu zatem in še bolj malo pozneje postanejo neprijetni. (Nismo vsi Napoleoni, ki naj bi, tako govori zgodba, svoji Josephine pred prihodom z vsakokratnega vojskovanja sporočil, naj se neha umivati.) Res je, da nam moškim to ne povzroča prevelikih težav in ne vzame preveč časa. Skupaj s hojo do umivalnika, popljuskavanjem z mrzlo vodo po batini in šetanjem nazaj do izhodiščne točke kakih, recimo, minuto.

2. Seks je brez veze zaradi umivanja nasploh. Za koga se pravzaprav umivamo? Za prijatelje, za šefa v službi? Vemo, za koga smo pripravljeni pod tuš skoraj vsak dan. In če tega motiva ni, lahko ta interval mirno raztegnemo na teden dni. Voda itak za nič ni dobra. To pa je že več minut.

3. Seks je brez veze, ker je treba uničiti kozmetično in oblačilno industrijo. (Kar bi moral biti cilj vsakega normalnega moškega.) Podobna zgodba. Normalen moški človek stopi pred špegel, ko gre na randi, saj je drugače popolnoma prepričan, da z njim ni nič narobe. (Izjema so seveda metroseksualci, a o teh ne bi.) Si predstavljate? Nič več šopingov pa napornega spremljanja, kaj je in in kaj ne, pa kaj gre skupaj in kaj ne ...

4. Seks je brez veze zaradi čustvene dresure. Ko moški najglasneje zavzdihnemo in izpustimo tovor, občutimo hvaležnost, ki se po nekajkratnih ponovitvah rada spremeni v – kaj vem, kako bi temu rekel ... Neko čustveno navezanost ali kaj. Ženske, nasprotno, začutijo potrebo po ukazovanju, ki izvira iz potrebe po redu. One so bile namreč tiste, ki so morale že v vlažni in mrzli luknji Potočke zijalke na gori Olševi poskrbeti za red pa preživetje naštepane dece in so, jasno, hotele vedeti, kako in kaj. Pa začnejo, ko je človek z mislimi že pri ligi prvakov: »A me maš kaj rad?« In ne znajo nehati.

5. Seks je brez veze zaradi ljubezenskih razočaranj. Evo, vidite, pa sem jo našel, to besedo! Ljubezen, ne, v to se kaj hitro spremeni vsa stvar. Ta pa je krhka in nestabilna reč, zahteva celega človeka, mi pa razpeti med to in ono, pa kako bi zmogli? Potem pa one grejo z nekom, ki se mu ne zdi škoda denarja za rože, mi pa, jasno, razočarani.

6. Fuk je brez veze zaradi grebatorstva nasploh. Vsa ta naša nuja po položaju v družbi, pa po materialnih dobrinah, pa po tem in onem izvira iz želje po seksu oziroma po samicah, kar je isto. Zakaj bi si pa, če bi se zavestno odrekel seksu, sploh želel nekih avtomobilov, pa hiš, pa bazenov pred njimi? Da bom plaval v njih? Ma ja ... Nadalje so stranski produkt seksa tudi otroci, ki so čudoviti in zlati in ..., skratka, moraš jih imeti (tam enkrat pri petinsedemdesetih, ko te ni več škoda), ampak, fantje, sam imam dva in včasih ne vem, ali bom preživel. In samo še medlo se spomnim tistih dni, ko sem mirno živel v garsonjeri z gajbicami namesto pohištva in šel v kino več kot enkrat na leto.

Evo, vidite, koliko tegob si boste prihranili, če sklenete, da se tega ne greste več? Zdaj pa to samo še razložite svoji batini, ki vas vsako jutro brez pravega vzroka nagovori zmerno otrdela, pa ste zmagali.

TEKST: Tadej Golob

ILUSTRACIJA: Sašo Jankovič Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri