Tadej Golob: Na nenavadnem kraju

  • 19.05.2008

O fukih na nenavadnih krajih – kje, kako, zakaj …

(Foto: Sašo Jankovič Potočnik)

Pred kratkim sem dobil prijazno pismo iz Prekmurja, v katerem me par graja, naj se že neham spravljati nad Milekovo in Tadla in se lotim poštenega dela ter spet pišem o fuku in Slovencih in teh stvareh. Približno v istem času so na uredniškem sestanku kolegi predlagali temo z delovnim naslovom »fuk na nenavadnih krajih«. Nekoliko skrušen in v zadregi se torej vračam k resnim stvarem!

Besedilo je nastalo po dolgotrajnih konzultacijah z uglednimi strokovnjaki, ki pa, kot je to vse prepogosto pojav na Slovenskem, žal niso hoteli biti imenovani. Verjeti mi boste morali na besedo!

1. Definicija. To so vsi, sodeč po zbranih podatkih in mojem skromnem mnenju, ki se oddaljujejo od domače postelje. Če si domača postelja zasluži koeficient nenavadnosti 1, potem si, recimo, za natepavanje v kopalnici mirno prislužite dve točki, v kuhinji tri, v kleti štiri in v kleti v bloku oziroma večstanovanjski hiši osem. Že iz tega razporeda točk lahko opazite dva kriterija, po katerih sodimo nenavadnost fukalnih krajev. Prvi je število fukov, ki jih vi in predvidoma vsa populacija izvaja na določenem območju.

Manj pomeni v tem primeru več točk. Drugi pa kvalificira nenavadnost po tem, koliko možnosti imate, da ste pri tem opaženi oziroma opazovani. Več možnosti pomeni tokrat tudi več točk. Znotraj teh dveh glavnih določevalnih kategorij obstajajo še dodatni faktorji, ki vplivajo na končni rezultat. Pri oddaljevanju od domače postelje je tako treba upoštevati udobnost fukalnega kraja. Manj ko je udobno, več točk za vas. Če vam uspe koitirati v ne prevelikem delujočem odtočnem kanalu, ste skoraj zanesljivi zmagovalec.

Porazi vas lahko samo kdo, ki bi se upal onegaviti pred oltarjem frančiškanske cerkve, in to med polnočnico, ki bi jo vodil sam presvetli Franc Rode. Velik zbir točk namreč omogoča tudi publika. Bolj ko je nenaklonjena temu početju, več točk. Fuk na trajektu pred razigranim absolventskim občinstvom vam ne prinese kaj dosti več točk od opevanega onegavljenja v letalskem stranišču. (Nekaj malega točk prispeva k letalskemu fuku tudi višja cena poleta v primerjavi z običajno trajektno plovbo.)

2. Kako. Naslednje modrosti niso zrasle na mojem zelniku. Po spominu jih povzemam po bratski reviji Men’s Health, ki je nasvete (oni namreč nonstop nekaj svetujejo), kako to početi na hitro, strnila pod naslovom »Reši se, kdor se more«. Ponavadi se moški trudimo ustreči ženskam in sodimo našo uspešnost po tem, ali jim je prišlo ali ne. Tako pač je, fantje dragi, saj veste, da ne obstajajo frigidne ženske, ampak le frigidni moški, ne? No, to ne velja v opisanih primerih.

Če v vas bolšči zgrožena združba revmatičnih tercialk, najbrž ne boste svoje drage trepljali po ramenu: »Ti kar, ti kar, se nič ne mudi ...« V tem primeru se lahko spomnite na Fisha iz nadaljevanke Raztresena Ally, ki je na vprašanje, kako ve, da je dober ljubimec, hladnokrvno odgovoril, da po tem, ker mu vedno pride. Zelo podoben, čeprav nekoliko manj strog, je princip ravnanja na neudobnih, a intimnih krajih. Recimo, če ste se odločili postaviti svetovni višinski fukaški rekord in vam je uspelo spraviti partnerico na Južno sedlo Everesta (približno 8000 metrov) in po nekem čudežu spraviti pokonci tudi vaš ponos, najbrž ne boste zaradi njenega aaa, aaa, aaahhh ... tvegali amputacije ritnic, ne?

3. Psihološka priprava. Do zdaj ste se že naučili, da je to, kar nameravate početi, ali neudobno ali nemoralno, največkrat pa oboje. Torej se tega lotite le, če si tovrstnega početja res želite. Če je človek motiviran, cepetec (staroslovenski izraz za spolno slo) že pride. Norman Mailer, ameriški pisatelj, ki je v svojem življenju pridelal šest porok in devet otrok, je nekoč izjavil:

»Ene stvari sem se pa naučil v vseh teh letih, in sicer te, da se seksa ne lotevam takrat, ko mi ni do njega.« Človek je sicer ciljal na običajen seks na običajnih krajih, a to še toliko bolj velja za vaš načrtovani podvig. Prav tako je treba upoštevati premik užitka iz »to počnem« v »to počnem tam«. Ali po domače, upoštevaje zgolj telesnost užitka brez psihološkega katalizatorja naslade (kar je mogoče seveda samo teoretično), je domača postelja na prvem mestu!

4. Kako začeti. Mnogi pari čutijo začetno nervozo (strokovno bi ji rekli »zavora«), ki bi jo laično lahko pojasnili s »saj bi, pa si ne upava«. Misel na polno cerkev in karajoči pogled slovenskega metropolita, priznam, lahko od tega odvrne celo stare mačke tovrstnih podvigov. A saj ni treba takoj ciljati na naslov svetovnega prvaka. Si rekreativci, ki se podijo za žogo na šolskem igrišču, v mislih predstavljajo preigravanje Aleksandra Knavsa?

Ne, začnite ponižneje, na tleh pred, recimo, domačo posteljo. Ko vam to postane preveč preprosto, se lotite drugih prostorov v stanovanju (če živite v garsonjeri, vam še zmeraj ostaneta kopalnica in predprostor) in tako počasi naprej. Brez skrbi, še najbolj bukovi so s trdim delom prišli vsaj do kakega bolj osamljenega grmovja v Tivoliju.

5. Zakaj. Takoj ko si začnete postavljati podobna vprašanja, ste v riti oziroma v enem od bolj osamljenih kotov stanovanja, z desno roko, praskajočo po glavi. Zakaj, hm, le zakaj, pa zakaj to in zakaj ono in jaz in svet, bivanje, topla greda, antraks, stanovanja v Ljubljani ... To ne pelje nikamor.

Ko so enega prvih osvajalcev Everesta, Angleža Malloryja, nekoč tečni novinarji gnjavili z večnim »ja, pa zakaj da rine tja gor«, jim je odgovoril na kratko: »Zato, ker je tam.« S tem si pomagajte tudi vi, če vas obidejo dvomi, upoštevate pa lahko, da je Mallory pri svojem zadnjem poskusu, priti na vrh sveta, res zelo najebal.

Seveda bomo zelo veseli vaših izkušenj s seksom na neobičajnih krajih, ki jih lahko pošljete na običajen Playboyev naslov.

TEKST: Tadej Golob

ILUSTRACIJA: Sašo Jankovič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri