Tadej Golob: Jaz pa rožo bom utrgal …

  • 14.04.2008

Pet najpogostejših razlogov, zaradi katerih so ženske pripravljene popustiti.

Ženske so komplicirana bitja, je trditev, ki jo je vsak normalen med nami izrekel vsaj enkrat v svojem heteroseksualnem življenju. In potem ponavadi dodal – le kdo bi jih razumel? Se vam je že zgodilo, da ste se plazili okrog izbrane, slinili in ji prinašali rože, bili vljudni in polni dolžnega spoštovanja, ona je pa šla s prvo neolikano barabo, ki se je priklatila mimo? Mnogim se je.

Da se ne bi čudili še kdaj (če se vam bo že zgodilo kaj podobnega), smo pripravili seznam najpogostejših vzrokov, zakaj so ženske pripravljene ustreči. Z nekaj malega spremnega besedila. Preden se ga lotite, samo še pojasnilo. Ženske skoraj nikoli ne privolijo zaradi enega samega vzroka, največkrat gre za kombinirano delovanje različnih dejavnikov, ki so v našem razmišljanju zaradi večje jasnosti podani posamično.

A. Ljubezen

Najpogosteje omenjani vzrok, čeprav ne najpogostejši. Na prvem mestu ga navajamo, ker smo pri tej reviji zaposleni sentimentalni, nežni in čuteči ljudje. O tem motivu sicer ni kaj prida dodati. Saj veste, ženska se zaljubi, ljubezen pa je danes (tako kot je bila od nekdaj) dovolj velik razlog za skok med rjuhe.

Osebo, ki je pripravljena na hopa cupa z vami zaradi prevladujoče zaljubljenosti, boste že nekako spoznali, tega se ni bati, nekoliko teže je, kakor vemo, doseči, da se zaljubi v vas. Sploh odkar je sveta inkvizicija s srednjeveškim sežigom čarovnic poskrbela za uničenje za to potrebnih znanj, do katerih se sodobni farmakologiji kljub velikemu trudu in vloženim sredstvom še ni uspelo prebiti.

B. Pohota

Da, tudi ženske podlegajo tej gnusni razvadi, katere svetopisemski simbol je krava (sam Bog bi najbrž vedel, zakaj). Nekateri konservativnejši misleci so ta motivacijski dejavnik za seks bolj pripisovali moškim, najnovejša dognanja, predvsem pa prebiranje popularnih dekliških čtiv, od hišnega Cosmopolitana do odhajajoče Kaprice, kažejo, da to ne drži. Kaj storiti s pohotnimi ženskami oziroma kaj storiti, da boste postali cilj njene pohote?

Romantiki med vami bodo zdaj pljunili na mojo sliko, a poskusi dokazujejo, da dober avtomobil v kombinaciji s papcanjem v kakšnem obmorskem lokalu in nekaj malega alkohola znajo pomagati. Ali kakšna podobna, fej in fuj, materialistična fora. (Lahko pa seveda poskusite s strganimi hlačami recitirati Gradnika: »Tvoje prsi, srce malo, bodo skoro grizli črvi …«, a potem posledice pripišite sebi.)

C. Iz navade

Ali zaradi zavisti, če hočete. Soseda ima nov avtomobil, pa ga moram imeti še jaz, kolegica v službi napreduje, se pravi, da se moram tudi jaz prigrebsti do boljšega položaja. In vse veselo vzdihujejo. No, pa moram še sama. Tako gre ta mehanizem, ki je po svoje zelo podoben tistemu pri obupu (glej naslednji odstavčič), od njega pa se razlikuje po pomembnem detajlu.

Z obupanko se morate malo potruditi, ji nekaj časa pihati na dušo, preden vam bo ustregla, čeravno ne ustrezate podobi princa njenih sanj, pri tisti, ki išče fuk iz navade, pa postopek ni tako zelo dolgotrajen. Samo tam morate biti, ko se ji zazdi, da nekaj zamuja.

Č. Iz obupa

Zelo pogost razlog, ne bi si mislili. Prakticirajo ga ženske z bolj kilavo samopodobo, ki ni nujno tudi odraz njihove zunanjosti. Lahko gre za povsem greha vredna dekleta, ki pa bog ve zaradi česa o sebi nimajo takega mnenja. Prepoznate jih tako, da so pripravljene trpeti ob sebi (in na sebi) luzerje, ki nimajo za pet dek zenfa, pa pri tem ne mislim na denar (čeprav tudi tega nimajo).

Kako se lotiti takšne osebe, če ste bacili oko nanjo? Z malo potrpljenja vam ne bi smelo spodleteti, najhujšo napako pa boste storili, če se je lotite kot samoumevno, tega namreč ne prenese.

D. Zaradi alkohola

Mnogi med vami boste rekli, da alkohola ne moremo upoštevati kot samostojni vzrok za predajo trdnjave, da deluje zgolj kot katalizator pri vseh zgoraj omenjenih. To mogoče res drži, a saj tudi pohota, navada, ljubezen in drugi vzroki niso enostavne kategorije, so neka taka zmes, čudna žlobudra … kdo ve česa vse. In dokler so ženske zaradi alkohola pripravljene na cigumigu, ga je treba upoštevati.

Nasvet, kako priti do alkoholizirane ženske, je sorazmerno preprost. Precejšnjo izbiro ponujajo spoznavni fakultetni žuri, razni sindikalci in gasilsko-lovsko-vaške veselice, od Kravjega bala v Bohinju do Ovčarskega praznika na Jezerskem.

Preden sklenemo tokratno temo, še nekaj o kakovosti onegavljenja zaradi omenjenih vzrokov, to smo vam že dolžni. (Če nam do izida naslednje številke Playboya uspete pojasniti, zakaj sta etično opravičljiva le fuka pod A in B, pa lahko računate na praktično nagrado.)

Torej, zaljubljenost ima nekaj prednosti, sploh če tudi vi črpate željo po seksu iz tega vodnjaka. V tem primeru lahko obojestransko navdušenje nadomesti nekatere tehnične pomanjkljivosti, ki se lahko pojavijo zaradi bojazni vpletenih pred morebitno »napačno« podobo, ki bi jo s pretirano živahnostjo lahko pričarali v zgroženih partnerjevih očeh. (Tako, recimo, ne gre pričakovati, da bo že pri prvem seksu vpila: »Nabij me s svojo gorjačo, prasec pokvarjeni!« ali kaj podobnega, četudi bi si oba to pravzaprav želela.)

Najmanj točk bi v povprečju dobil fuk iz obupa, saj obupanki v tem primeru niti ne gre toliko za seks. Podobno velja za seks iz navade, dočim sta seks iz pohote in pa seks, stimuliran z alkoholom, po mnenju izvedencev lahko prav prijetni opravili.

TEKST: Tadej Golob

ILUSTRACIJA: Sašo Jankovič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri