Pika G.: Zdravje in enotnost

  • 21.01.2008

Stiskanje pod kovtrom sredi mrzle zime že zdavnaj ni več nuja, ampak romantičen spomin na neke tuje mladosti nekega drugega časa premoga in drv. Če k temu prištejemo še podivjane viroze, res ni čudno, da na Slovenskem te dni ne delamo otrok.

Evo mene in evo njega. Vsak na svojem koncu postelje, vsak s svojimi virusi, kupi papirnatih robčkov in enim skupnim logističnim problemom: kdo bo skuhal čaj.

Skrajno neerotična scena. Sočna, z veliko telesnimi sokovi, že res, ampak dramatično napačnimi. Depresija, povezana s splošno bedo, v kateri sva se znašla, je še globlja in še bolj črna, ker bi, o, kako bi, pa ne moreva. Kripl seksa se pa ne greva. Vsaj glede tega sva dosegla konsenz.

Pogajanja so bila dolgotrajna in izčrpavajoča. Zame, ki sem zbolela prva, predvsem psihično, zanj tudi fizično. In šele ko je tudi on obležal in se začel tako, po moško, smiliti samemu sebi, je dojel, da je v trenutkih, ko telo odpoveduje poslušnost generalu v glavi, težko voditi osvajalne vojne. Ja, seveda, pomisliš že na to, kako fajn bi bilo zapičiti zastavico na njeno ozemlje in markirati svoj teritorij, ampak ko se katero od vpletenih teles sooča z naravno katastrofo, so v igri humanitarci, ne soldateska. Razodetje, ki ga je bil moj gospod deležen v trenutku, ko je tudi sam dramatično, kot da gre za smrtne muke, kapituliral pred višjo silo.

In kar naenkrat se ne bi več igral zdravnike, čeprav me je po hitrem postopku iz pacientke številka ena postavil v vlogo svoje osebne medicinske sestre. Iz zdelane aseksualne mašine za jamranje, ki s svojim kihanjem, kašljanjem in šmrkanjem moti njegov duševni mir in mu zbija tedensko povprečje, sem se tako prelevila v utelešenje dobrote. Zdaj me luč njegove ljubezni in hvaležnosti obsije vsakič, ko v spremljavi primerno pretiranih izrazov sočutja in razumevanja njegove ubogosti pridrsam mimo s čajem, nafilam termofor, zavrem dozo šnopsa za komatozno lahko noč in kar je še teh aksiomov samozdravljenja.

Tako je, kot na bolniški mora biti. Seks, ki bi se kvalificiral za vročega izključno in samo zato, ker tako kaže termometer, odpade. Medtem ko čakava na ozdravitev in si v glavi vrtiva vsak svoj mali kučni pornofilm, se tako brez besed le božava po laseh. Romantika po sili. Brez poljubov. Brez izmenjave tekočin. Pakt o nenapadanju. Sklenjen zato, da se mu bova izneverila takoj, ko premagava skupnega sovražnika.

Vprašanje je le, kdo bo prvi pofukal koga.

TEKST: Pika G.

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri