Pika G: Rojen 9. julija

  • 08.11.2007

Ah, Zizou ...

(Foto: Uroš Potočnik)

Ena gesta, en špric testosterona v dolgočasno predvidljivo teve sliko. En prvinski šus. Z glavo. V prsi. Racionalno iracionalen zadetek tja, od koder menda vrejo čustva in kjer se pumpa hrana za preračunljivost. Bil je to finale, ki je vrnil upanje v prave moške. Čas in kraj ne bi mogla biti boljša. Sporočilo je našlo naslovnika. Občinstvo je bilo pravo. Babe smo navalile na nogomet kot na najnovejši modni dodatek. Kar je pravzaprav tudi postal. Definicija ofsajda te je lahko naredila bolj seksi kot sandalci z najbolj vrtoglavo peto. Zgodilo se je 9. julija 2006.

Ja, priznam, sem malo za časom. Gibčni Alžirec in gobčni Lah sta bila obdelana v nebroj variacijah na temo. Pa vendar si ne morem pomagati. Zame je tisti bikovski udarec pač najpomembnejši dogodek poletja. In vsa tista akcija v slow motionu rajcig kot kak res ritmičen pornič, ki kar sili boke h kroženju, najbolje v dvoje, z mano, čvrsto nasajeno na podlago.

Zakaj? Bilo je simptomatično in bilo je katarzično. Še enkrat si zarolajte v glavi tistih nekaj sekund. Ja, klasična drama. Trikotnik. Dramatičen in dramski. Saj veste, zasnova, zaplet, vrh(unec), razsnova in razplet. Vse je tam. Dobro proti zlu. Besede proti dejanjem. Imidž proti substanci. Prosim lepo, za trenutek pač pozabite na to, da Materazzi (vsaj na bojišču, okej, fuzbalskem igrišču) ni ravno gladki sladki Bizovičar. Skoncentrirajte se na to, da je vrtel svoj gobček. Da je sikal nekaj o mamah in sestrah. Da mu je srajčico sešil ultimativni gejevski parček. Ja, Dolce&Gabbana. Sladko, sladko.

Skoncentrirajte se na to, da je Zizou familijo vzel v bran na kao najpomembnejši tekmi svojega življenja. Da je hladno, nepreračunljivo odmeril tisti svoj šut. Je pustil na cedilu soigralce? Jebiga, moški z veliko začetnico je individualist. Samotni bojevnik. Lovec. Pohodi pravila in tudi kak kos pleha žrtvuje za tisto, kar verjame, da je prav. Ne razumeš ga vedno. In ni ti vedno všeč. A vsaj veš, da ni pička.

Kar se mene tiče, dragi metroseksualci vsega sveta, dobili ste jih po briljantini. Pred več kot milijardo gledalcev. Ali bolj plastično: pred več kot pol milijarde žensk. Fak, ne? Oziroma, kot bi pojamrali sami: »Au, boli ...«

TEKST: Pika G.

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri