Pika G: Po planu

  • 24.05.2007

Najprej vlada udari s takšnimi in drugačnimi petletkami, potem se vsled menda kritično nizke natalitete planskega fukarjenja loti še nekakšno komercialno radijsko trobilo. Za narod, saj veste.

(Foto: Ivana Krešić)

Tisoč otrok za Slovenijo. Dva tisoč odraslih Slovencev si dviga potenco v tujem džakuziju, da lahko potem poriva na tuji postelji. Na tuj račun. V živo. Največji javno oglaševani skupinski fuk na domači grudi. Ja, ko še župniki obmolknejo, se nedvomno dogajajo prelomne reči.

Ker ni več važno, a so telovadci z visoko donečimi obljubami in vero zvezani pred Bogom ali z mufkastimi lisicami pred poljubnim priročnim objektom. Ni pomislekov, ker se ja dela otroke.

Pa magari v neplodnih dneh. Biologija je pač zoprna reč, po kateri se pri načrtovanju radijskega programja in zasedenosti kapacitet v onih toplicah tam nekje v Panoniji ni mogoče ravnati. Zato bodo pač eni naskakovali hermetično zaprte trdnjave, drugi se bodo cedili in medili od vse tiste svoje plodnosti, tretji pa si bodo rekli, jebeš negotovosti – in nataknili kondom.

Da bodo ziher. Ziher, da samoprispevek pri dvigovanju podalpske natalitete zanje ne bo veljal. Dobro je, da se lahko človek vsaj na nekaj 96-odstotno zanese. Ker nikoli ne veš, kdaj ti lahko v sveže spleteno ljubezensko gnezdece vdre od silnega dela zasopihana radijska ekipa in te vključi v neposredni prenos.

Minister za šolstvo je idejo pohvalil. Ker je pač hvalevredna. Sindikat sobaric in snažilk ne daje izjav. Žehta je imela izjem­ne razsežnosti. Rodnost pa še vedno pada.

Zakaj že?

Tekst: Pika G.

Foto: Ivana Krešić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri