Pika G.: Platon(sko)

  • 07.12.2007

Obožujem adrenalin. Vsake toliko padem na šopek rož, vsake toliko me zrajca klofuta in vsake toliko se mi strga tam in takrat, ko je to najmanj primerno. Zdravo fukaželjno dekle, bi rekla. Včasih je gostilniški vece pač najboljša postelja. In sladki strah najboljši afrodiziak. Funkcionira bolje od ostrig in ne povzroča prebavnih motenj. Če ni vece res hudo usran, se razume.

Sploh so veceji bolj zimska stvar. Imajo svoj čar, kot jih imajo kabine v veleblagovnicah in utesnjeni soparni in prekleto neergonomski avtomobili. Tu so kamere s tisto sovražno brezosebnostjo in firbčnim varnostnikom na drugi strani, ljudje s svojimi, ne nujno drugačnimi potrebami in nič hudega sluteči, lepoto narave globoko kontemplirajoči sprehajalci, katerih fris lahko vsak trenutek ugledava nalepljen na vetrobranski šipi. Bova ostala sama ali bodo prišli mimo? Bodo dvignili pogled? Bodo potrkali na vrata? Ko bova prišla ven, rdeča in potna in potešena, bodo vedeli?

Midva bova vedela. Med ljudmi, ki se nama bodo zdeli tako navadni v svojih na videz dolgočasnih življenjih, se bova počutila kot dva drzna osvajalca, ki ne tlačita nagonov, ampak jim sledita kamorkoli, pa čeprav onkraj tega, kar je zaželeno in je prav. Take izkušnje vežejo. Da postelja ni edino prizorišče iger strasti, je dokaz zdravega odnosa, velikega zaupanja in še večje ljubezni.

In zdaj, po novem, če ne bo vmes v parlament le posijala luč razuma, tudi dokaz, da si to lahko privoščiva. Finančno.

Velja tudi za vas. Sedmi člen predlaganega zakona o varstvu javnega reda in miru namreč kot prekršek eksplicitno navaja spolno občevanje v javnosti. Če s tem koga motiš. In zato pokliče plave. Poleg položnice za 50 do 100 jurjev (!) tako dobiš tudi informacijo, da te je nekdo zalotil pri delu. In gledal toliko časa, da je ugotovil, da ga to moti. Ter poklical policaja, da sta potem gledala skupaj.

Še pojasnilo, ki so ga predlagatelji vtaknili v zakonsko besedilo: »Opravljanje (zadovoljevanje) spolnih strasti v javnosti naj velja za sramotno, čeprav samo to opravljanje (zadovoljevanje spolnih strasti) ni sramotno.«

Gre za citat iz Platonovih Zakonov. Svašta. Čeprav je vse skupaj pravzaprav jasno: v javnosti po platonsko! Tace stran.

Ziher je ziher, zato se tudi poljubljati ni treba. Ker nikoli ne veš, kdaj bo to vznemirilo kako staro tercialko. Kako boste razložili varuhu postave, da s poljubom niste zadovoljevali svojih zavrženih spolnih strasti? Še bolje: kako mu boste to razložili, ne da bi plačali še od 100 do 200 jurjev? Toliko vas bo namreč stalo nedostojno vedenje do uradne osebe. Kdaj boste žaljivi, pa bo presodil policist sam. In vam sam predpisal kazen. Dobrodošel, Platon, v Butale!

TEKST: Pika G.

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri